U SABORU NIŠTA NOVA?

Kosor: Vlada je radila VRLO, VRLO MALO. To se vidi po mršavom dnevnom redu Sabora

HDZ neće podržati izmjene Poslovnika Sabora za ukidanje ispravka netočnog navoda, niti prijedlog da Sabor više ne bude pokrovitelj Bleiburga
 Davor Pongracčić / CROPIX

ZAGREB - Najavljivali su da će Sabor raditi pet dana u tjednu, da će zastupnici raditi drukčije i više nego u vrijeme kada je državu vodio HDZ. A dnevni red koji važi za ovu sjednicu mršav je i siromašan, na njemu su uglavnom izvješća institucija za 2010. i 2011. godinu. A ono što bi trebalo pokazati kako radi Vlada tanko je i mršavo - komentirala je jučer, prije sjednice Predsjedništva Sabora predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor .

Svi zakoni osim jednoga u hitnoj su proceduri, a zakonskih izmjena koje su najavljivane, nema, ustrvdila je Kosor zaključivši kako će s izostankom zakonskih izmjena, "u lipnju izostati i veliki investicijski boom koji već mjesecima navaljuje prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić".

- Točke dnevnog reda Sabora dokaz su da je Vlada radila vrlo, vrlo malo i da su učinci siromašni - zaključila je Kosor.

Najavila je kako HDZ neće podržati izmjene Poslovnika Sabora kojima se predviđa ukidanje ispravka netočnog navoda, te ojačavanje instituta replike, kao niti prijedlog da Hrvatski sabor više ne bude pokrovitelj obljetnice na Bleiburgu jer se radi, kako je rekla, o dvostrukom licemjerju jer se predlaže da se za obljenicu isplati 500.000 kuna, a da se samo ukine pokroviteljstvo.

Podsjetila je da su na Bleiburg dolazili i bivši premijer Ivica Račan, aktualni Zoran Milanović te predsjednik Ivo Josipović, te da je to mjesto postalo simbol stradanja i komemoriranja nevinih žrtava i da će tamo, bez obzira na pokroviteljstvo Sabora i dalje dolaziti građani i odavati počast žrtvama.

Još je jednom Jadranka Kosor najavila da HDZ traži smjenu ministra obrazovanja Željka Jovanovića za kojega smatraju da nije dostojan biti ministar u Vladi . Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja danas je potpredsjednik Kluba zastupnika Josip Salapić predao u saborsku proceduru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:47