MINISTAR OBRANE

KRSTIČEVIĆ ČESTITAO DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI TE DAN HRVATSKIH BRANITELJA 'Oluja je simbol zajedništva i junaštva i kruna svih pobjeda'

Damir Krstičević
 Goran Mehkek / CROPIX

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uputio je u nedjelju čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

- Poštovani pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske i policije, dragi hrvatski branitelji, Hrvatice i Hrvati, čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, navodi se na početku ministrove čestitke.

- Na današnji dan, prije 24 godine počela je vojno-redarstvena Oluja, veličanstvena operacija koju je izvela Hrvatska vojska i policija pod političkim smjernicama prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Oluja je simbol zajedništva i junaštva i kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu. Ključ pobjede u Domovinskom ratu bili su ljudi, hrabri i odvažni hrvatski branitelji koji su pokazali hrvatsko zajedništvo, snagu i slogu, stoji u čestitci.

- Iskazujem zahvalnost svim sudionicima operacije Oluja koji su domoljubljem, srčanošću i odlučnošću izborili hrvatsku slobodu i neovisnost. Najveću zahvalu upućujem obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja. Hrvatska vojska je danas, jednako kao i hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, spremna snažno odgovoriti na bilo koju prijetnju i opasnost i glavni je jamac sigurnosti Republike Hrvatske. Danas slavimo mir i slobodu u Hrvatskoj. Sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!, zaključuje Krstičević u čestitci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 05:39