PREPUCAVANJE

KRSTIČEVIĆ ODGOVORIO SDP-ovcu MARASU 'Možda bi on želio da se Hrvatska vojska razoruža?'

 Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević osvrnuo se na izjavu saborskog zastupnika Gordana Marasa na sjednici Hrvatskog sabora održanoj u četvrtak, 18. listopada 2018. godine, a na temu održavanja vojne vježbe Velebit 18 – Združena snaga.

Ministar Krstičević saborskom zastupniku poručio je kako će se i dalje nastaviti neumorno jačati sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske.

'Kolega Maras postavlja pitanje zašto kao ministar obrane hodam na terenu u smeđoj odori, koji su troškovi održane vježbe i slično. Ono što mogu poručiti gospodinu Marasu je to kako će Hrvatska vojska vježbati. Hrvatska vojska neće biti u vojarnama i čistiti oružje, nego će vježbati s ciljem postizanja vrhunske spremnosti i uvježbanosti. Možda bi kolega Maras želio da naša vojska ne vježba, možda bi želio da se Hrvatska vojska razoruža ili pak da hrvatski ministar obrane nije s vojnicima na terenu u radnoj odori pod hrvatskom zastavom. To ne mogu razumjeti, ali mogu poručiti: Hrvatska vojska će vježbati da bude uvijek spremna, sposobna i uvježbana što je i moja odgovornost kao ministra obrane Republike Hrvatske", rekao je ministar Krstičević i dodao kako prije svega, treba čestitati vojnicima, dočasnicima i časnicima na vrhunskim izvedbama u vježbi Velebit 18, što je dokaz kako hrvatski narod ima modernu vojsku koja štiti i brani', kazao je Krstičević.

'Što se tiče troškova vježbe Velebit 18, znate da smo 3. listopada prijavili održavanje vježbe te o istome obavijestili hrvatsku javnost. Planirao sam desetak dana nakon provođenja raščlambe također izaći u javnost i odjaviti vježbu, međutim zbog raznih spekulacija koje su se pojavili danas su u Ministarstvu obrane RH predstavljeni troškovi vježbe jer porezni obveznici imaju pravo uvijek znati gdje se i kako troši njihov novac. Naš rad je transparentan, rad je u funkciji jačanja Hrvatske vojske i poručujem gospodinu Marasu kako ćemo na taj način, nastaviti raditi i dalje', zaključio je Krstičević.

Podsjetimo, Gordan Maras je tijekom rasprave u Saboru pitao: 'Recite koliko je koštalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje?'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:12