VELEBIT 18.

ZASTUPNICI NE DAJU MIRA MORH-u 'Koliko je koštalo da bi se Plenković i Krstičević slikali sa šljemovima, a ministar prošetao u čudnoj uniformi?'

 
Ministar Krstičević i premijer Plenković prate vojnu vježbu
 Luka Gerlanc / CROPIX

ZAGREB - Više informacija o rezultatima i troškovima vojne vježbe "Velebit 18. – združena snaga" javnost će saznati na konferenciji za novinare u 13 sati u Ministarstvu obrane, odgovorio je državni tajnik tog ministarstva Zdravko Jakop na pitanje koje su mu u četvrtak u Hrvatskom saboru postavili saborski zastupnici SDP-a i Živog zida Gordan Maras i Branimir Bunjac.

"Koliko košta vojna vježba Velebit 18, najveća vojna vježba u posljednje tri godine u kojoj je sudjelovalo 5500 vojnika?", pitao je Bunjac te naglasio da je proračun javni dokument, da je to novac poreznih obveznika i da takvu informaciju ne treba skrivati.

Nezadovoljan odgovorom da će se informacije o vojnoj vježbi doznati u MORH-u, pitanje za državnog tajnika Jakopa, koji je došao u Sabor predstaviti prijedlog izmjena Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme ponovio je Maras:.

"Recite koliko je koštalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje?", insistirao je Maras.

Izmjenama Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme on se usklađuje s direktivama i uredbama Europske unije, a cilj mu je, kako je kazao Jakop, uvođenje najviših standarda u proizvodnji , remontu i prometu naoružanja i vojne opreme kroz jasno definiran i općenito primjenjiv sustav kodifikacije te osiguranja kvalitete i kontrole kvalitete naoružanja i vojne opreme.

Zastupnici su u raspravi podsjetili na "katastrofalan" remont MIG-ova u Ukrajini interesirajući se hoće li se izmjenama zakona takva situacija promijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:12