POKUŠAJ UBOJSTVA

KRVAVA DRAMA U SPLITU Protiv mlade žene podignuta kaznena prijava jer je ubola osuđenog dilera droge i oružja, sve gledalo njezino maloljetno dijete

 Ilustracija / HANZA media

Zbog pokušaja ubojstva V.B. (62) ubodom nožem u trbuh u stanu u splitskom Varošu pritvorskom nadzorniku dovedena je u subotu iza 16 sati V. K. (29).

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 29-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog sumnje da je u petak oko 16 sati ubola V.B.-a s namjerom da ga ubije, piše Slobodna Dalmacija.

Osumnjičenu će ispitati dežurna zamjenica u splitskom DORH-u, nakon čega će se odlučiti o određivanju istražnog zatvora. Iz PU splitsko-dalmatinske kažu kako je utvrđena sumnja da je 29-godišnjakinja nožem nanijela ubodnu ranu u predjelu abdomena 62-godišnjaku i tom prilikom teško ga ozlijedila. Pružena mu je liječnička pomoć te je hospitaliziran u splitskoj bolnici.

S teškim ozljedama, ali van životne opasnosti, V.B. je zadržan na liječenju gdje se i sad nalazi. U svojoj izjavi odmah po dolasku policije u petak nakon ranjavanja rekao je kako se sam ubo, međutim, očito policija nije djelovala isključivo na osnovu njegove priče.

U stanu u Kamenitoj ulici V.B. stanuje otprije, a s njim je u posljednje vrijeme billa i V. B. Osim nje, tu je bilo i njezino maloljetno dijete, zbog čega je nakon ranjavanja nožem i uhićenja majke pozvan i Centar za socijalnu skrb Split, piše Slobodna Dalmacija.

Zbog svih okolnosti, osim utvrđivanja je li prije nasrtaja nožem bilo obiteljskog nasilja prema počiniteljici, ustanovit će se i je li bilo elemenata zapuštanja i zlostavljanja maloljenog djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:22