ODGOVORNI SU ZNALI?

KUKASTI KRIŽ SVE JE VIDLJIVIJI, VADIT ĆE SE 100m2 TRAVNJAKA Traje potraga za autorima nacističkog simbola

 Duje Klarić / CROPIX

U Splitu je bjesomučna potraga za autorima crteža svastike, zloglasnog kukastog križa, na poljudskom travnjaku, koji se ukazao uoči utakmice Hrvatske i Italije.

Malo po malo saznalo se da su odgovorni za organizaciju dobili informaciju o crtežu na travnjaku znatno prije početka utakmice, ali su naivno vjerovali da se zabranjeni amblem neće vidjeti.

HNS i Hajduk svaljuju odgovornost jedni na druge, svi se nastoje izvući, pitanje crtanja nacističkog simbola neki pokušavaju podići na političku razinu, a u pitanju je mnogo jednostavnija, baš trivijalna motivacija: želja skupine autora da se napakosti rukovodstvu HNS-a.

Ugled države

Navijači Hajduka ne odustaju od borbe svim, pa i ilegalnim sredstvima da se izazovu smjene u HNS-u i u tim nastojanjima uživaju podršku pojedinih medija, poznatih društvenih osoba, jer ispada da je sve opravdano, pa i po cijenu rušenja ugleda države.

Iz policije nema novosti osim što se saznaje da pomno pretražuju videosnimke sa stadiona od kojih bi dragocjene mogle biti one sa starog videonadzora, čije su kamere usmjerene na teren.

Inkriminirani crtež

Te su kamere postavljene kako bi danonoćno snimale sve prostore stadiona, a posebno teren.

U međuvremenu su adnici Jadra, poduzeća koje održava travnjak na stadionu Hajduka, prionuli poslu da se inkriminirani crtež ukloni jer je sda, tri dana poslije utakmice, kukasti križ još uočljiviji. Zato će se, vjerojatno, morati zamijeniti stotinjak četvornih metara travnjaka…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:53