MINISTAR BEZ ZADRŠKE

Linić: 'Viču nam da smo kreteni, a ništa ne razumiju'

 Dragan Matić / CROPIX

Ministar financija Slavko Linić negirao je kritike da je zbog snižavanja stope PDV-a u turizmu na 10 posto uništen proračun. Naprotiv, Linić je poručio kako je ta mjera dala dala željene efekte i da su obrtnici i ugostitelji zbog toga imali dodatne prihode pa je cijeli taj sektor mogao konsolidirati poslovanje i zadržati zaposlene.

On također tvrdi kako država sa sniženom stopom PDV-a nije izgubila novac iz proračuna, već je gospodarstvu dala veliku pomoć.

Protivnici Vlade napadaju nas jer imamo rezultate, rekao je Linić. "I sada imamo filozofiju: kreteni koji su jednostavno otpilili 5 milijardi kuna iz proračuna. Vi jučer slušate naše kritičare koji viču '25 posto je ubilo potrošnju'. Sada slušate 'kreteni su spustili PDV na 10 posto' i nitko ne veli da je to diglo potrošnju, nego da smo mi uništili proračun", kazao je Linić i poentirao: "Ne, gospodo. Svaka mjera je imala svoje efekte i svoje rezultate".

U razgovoru za RTL , Linić je najavio rat svim utajivačima poreza, a onima koji su utajili više od 20 tisuća kuna prijeti i zatvor: "Što mislite koliko je strah onih koji su se neosnovano bogatili, a koji su postali svjesni da im je nova Vlada sve bliže, da ima sve više podataka, da umrežava podatke. Teška borba još predstoji pred nama jer očito je novac toliko jak i pokušava braniti dolazak reda i discipline".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:05