PRVO KUKURIKU VJENČANJE

LJUBAVNA VEZA ZA KOJU SU ZNALI RIJETKI Ministar Jakovina i najmlađa zastupnica Sandra brzinski su rekli DA

Kukuriku Vlada dočekala je i prvo vjenčanje. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina oženio se stranačkom kolegicom i najmlađom saborskom zastupnicom Sandrom Petrović. Da je mlada SDP-ovka osvojila srce ministra Jakovine, znali su tek rijetki stranački kolege. Stoga ih se većina iznenadila kada su mediji u subotu donijeli vijest o njihovu vjenčanju u matičnom uredu u Novom Zagrebu.

Šokirani suradnici

Čak i najbližim suradnicima u Ministarstvu Jakovina je tek u petak nakon konferencije za novinare o zaraženom mlijeku, dakle par sati prije sudbonosnog “da”, rekao da se ženi.

- Bilo smo u potpunom šoku. Pa uopće nismo znali da su u vezi - kaže nam jedan zastupnik SDP-a. Veza ministra i zastupnice navodno je počela polovicom prošle godine, a iako se u posljedna dva, tri mjeseca nisu trudili sakriti je, nitko nije mogao naslutiti da će tako brzo završiti vjenčanjem.

I mlađi Sandrini kolege iz saborskih klupa s kojima se najviše druži, poput Peđe Grbina, Tanje Vrbat, Ane Komparić Devčić, iz medija su doznali da je uplovila u bračnu luku.

A upravo u petak ujutro, svega nekoliko sati prije vjenčanja, Sandra je došla na Markov trg na sjednicu saborskog Odbora za zakonodavstvo. Već tada je imala svečanu frizuru. Međutim, nikome nije spominjala da se udaje.

Štoviše, neki su je kolege ništa ne sluteći pitali: “Zar ideš na svadbu kad imaš tako svečanu frizuru”. Ona je samo odgovorila: “Da”. Bez i jedne naznake da je riječ o njenoj svadbi.

- Jakovina, kada dođe u Sabor, često svrati upravo u Klub zastupnika, no nikada nije spominjao svadbu. Čak se prije nekoliko dana istovremeno u Klubu zatekla i Sandra, ali ni iz čega se nije moglo naslutiti da su u vezi - kaže jedan zastupnik SDP-a.

Samo za rodbinu

Navodno je tek jedan od najbližih Jakovininih stranačkih prijatelja, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan znao za vezu dvoje SDP-ovaca i vjenčanje. Ali ni on nije bio na vjenčanju jer je ono bilo samo za najbližu rodbinu. Poslije njega su, kako doznajemo, mladenci otišli u restoran na večeru. Veće slavlje, na koje će pozvati i stranačke kolege, planiraju nešto kasnije.

Da je ministar Jakovina u vezi sa stranačkom kolegicom, po njegovu se ministarstvu počelo šuškati prije dva, tri mjeseca. Tada je, naime, ministar na proslavu rođendana jednog od svojih pomoćnika došao upravo sa Sandrom Petrović. Međutim, nitko nije mislio da će ta veza završiti brakom, i to tako brzo.

Tragom Pančića i Bajsa

Jakovina je od Sandre stariji 17 godina i ovo mu je drugi brak. Iz prvoga ima kćer koja studira u Zagrebu. Prije dolaska na mjesto ministra bio je načelnik slavonske Općine Bukovje, a Sandra je bila odvjetnica u Zagrebu, gdje je završila Pravni fakultet. Inače, dolazi iz Pitomače, a u Sabor je ušla kao zamjena za Nadu Čavlović Smiljanec, koja je postala šefica Porezne uprave.

Dosad nismo imali puno ministara koji su se oženili dok su bili na toj visokoj dužnosti. Osim Jakovine, bili su to još ministar Ivica Pančić iz mandata Vlade Ivice Račana te HSS-ov ministar turizma Damir Bajs.

Jakovininim vjenčanjem broj Milanovićevih ministara koji nisu u braku pao je na dvoje - potpredsjednicu Vlade i ministricu socijalne politike Milanku Opačić i ministra uprave Arsena Bauka.

Otpočetka mandata Kukuriku Vlada povećala se i za broj djece jer je ministar obrane Ante Kotromanović postao otac druge djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:20