KUPAC MLADI PODUZETNIK

Jakovina: 'Da, prodao sam tvrtku za 400 tisuća kuna! Napravio sam propust zbog gužve na poslu'

Naveo je kako je dug tvrtke 110 tisuća kuna te kako će biti podmiren u roku od osam dana po potpisu ugovora

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao je danas kako je prodao svoju tvrtku TJ-PROM mladom poduzetniku iz Slavonskog Broda za 400 tisuća kuna.

Tvrtku sam 15. prosinca prodao mladom poduzetniku iz Slavonskog Broda za 400 tisuća kuna, sa dinamikom plaćanja koja je dogovorena ugovorom, odnosno, obvezuje se pokriće obveza tvrtke i na taj način će se sve obveze koje su ostale, uključujući i kamate, u cijelosti izvršiti prema vjerovnicima, kazao je Jakovina odgovarajući na pitanja novinara vezanim uz prodaju njegove tvrtke (poljoprivredne ljekarne u Bukovlju).

Na izravan upit zašto ne kaže kome je prodao tvrtku, rekao je kako će to biti uskoro poznato upisom novog vlasnika u sudski registar.

Upitan zašto na vrijeme nije reagirao u vezi svoje tvrtke Jakovina je odgovorio kako je napravio propust, svjestan je toga i zato se ispričao i članovima povjerenstva za sukob interesa, hrvatskoj javnosti, premijeru te kako jednostavno zbog posla, zbog gužve, nije na vrijeme kvalitetno reagirao.

Naveo je kako je dug tvrtke 110 tisuća kuna te kako će biti podmiren u roku od osam dana po potpisu ugovora.

Upitan kako je moguće da je dug samo 110 tisuća kuna, kada u financijskom izvješću za 2011. objavljenom na Fina-i stoji da za poreze i doprinose duguje državi 150 tisuća kuna, dok ostalim vjerovnicima duguje još oko 700 tisuća kuna, Jakovina je kazao kako to nisu cjelovite informacije, kako tvrtka TJ-PROM nije imala porezne obveze u tom iznosu te kako je dug za porez i doprinose riješen kroz reprogram.

Jakovina je ponovio kako je njegova zakonska obveza bila prenijeti upravljačka prava, kako je to napravio sa zakašnjenjem, no kako se odlučio i na dodatni korak, prodaju tvrtke, i na taj način ukljanjanja bilo kakvih daljnjih špekulacija o mogućem sukobu interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 11:38