PRIZNALA KRIVNJU

LJUBICA ADŽAIP OSLOBOĐENJA KAZNE ZA DAVANJE 3000 EURA MITA SPLITSKOM KARDIOKIRURGU Sad može i svjedočiti na sudu protiv Bulata

 
Cristijan Bulat, Ljubica Adžaip (u krugu)
 Jadran Babić / arhiva / HANZA MEDIA, Provjereno / Nova TV

Ljubica Adžaip, koja je u studenome 2018. godine u splitskom KBC-u dala mito od 3000 eura poznatom splitskom kardiokirurgu Cristijanu Bulatu kako bi napravio operativni zahvat na srcu njezinog supruga Ivice Adžaipa, danas je na Županijskom sudu u Splitu oslobođena kazne, te je u odnosu na nju kazneni postupak završen, piše Slobodna Dalmacija.

- Naravno da sam zadovoljan presudom, ali takvu sam presudu i očekivao, jer nije bilo nikakvog razloga za kažnjavanjem Ljubice Adžaip.

Najbitnije je da je ona oslobođena i da je kazneni postupak u odnosu na moju stranku završen - rekao je Nenad Banovac, odvjetnik Ljubice Adžaip.

Na Županijskom sudu u Splitu danas je održana sjednica Optužnog vijeća na kojoj je potvrđena optužnica u odnosu na Ljubicu Adžaip i odmah je na istom ročištu, na temelju sporazuma stranaka donesena pravomočna oslobađajuća presuda.

Naime, Ljubica Adžaip USKOK-u je priznala svoju krivnju, a USKOK je sukladno tome bio suglasan da se Ljubica Adžaip oslobodi kazne.

Ovakva presuda Ljubici Adžaip otvara USKOK-u mogućnost da je pozove kao svjedoka na mogućem suđenju protiv splitskog kardiokirurga, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:02