O OPTUŽBAMA

Madžar: 'Iz tvrtke sam otišao godinu dana prije nadzora'

Tomislav Madžar, arhivska fotografija
 Goran Mehkek / CROPIX

- Nemam nikakve veze s uhićenim poreznim službenikom Radoslavom Raspudićem, niti ga poznajem, niti sam se s njim ikad susreo - rekao nam je jučer Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za zdravstvo i sport. Madžar je, naime, 2009. godine bio direktor u tvrtki Arnea projekti d.o.o. koja je obuhvaćena istragom u postupku protiv Radoslava Raspudića, donedavnog šefa za nadzor PDV-a u Poreznoj upravi, a koju je pokrenuo USKOK. Madžar tvrdi da je u toj tvrtki bio tek godinu dana, ali da se ni tada nije bavio njezinim poslovanjem niti plaćanjem poreza.

- Apsolutno s tim nemam nikakve veze - tvrdi Madžar.

Opis posla

Direktor tvrtke Arnea projekti, Antonio Galić, također nam je jučer rekao da se Madžar nije bavio poslovanjem njegove firme i da to nije bio njegov dio poslovnih obveza.

- Ni kad je 2009. bio direktor u tvrtki, Madžar se nije bavio poslovanjem, pa ni porezima, a iz nje je otišao 2010. godine, a porezni nadzor je bio 2011. - rekao nam je direktor Galić i potvrdio da je zaprimio poziv Državnog odvjetništva da dođe dati iskaz na spomenutu temu.

Istraga

- Dobio sam poziv Državnog odvjetništva te ću njima reći sve detalje tog postupka - kazao je Galić. U rješenju o provođenju istrage u tom postupku navodi se da je “u razdoblju od 21. studenog 2011. pa do 27. siječnja 2012., nakon što je Porezna uprava, Područni ured Zagreb, donijela zapisnik o obavljenom Poreznom nadzoru trgovačkog društva Arnea projekti od 4. studenog 2011., kojim je utvrđena obveza PDV-a u iznosu od 363.224 kune za 2010., poreza na dohodak od drugog dohotka u iznosu od 52.041 za 2010. i za 2011. u iznosu od 49.022 kuna, u ime navedenog trugovačkog društva sačinio prigovor protiv navedenog zapisnika, a nakon što je Porezna uprava, Područni ured Zagreb donijela rješenje od 4. siječnja 2012. godine u ime trgovačkog društva Arnea projekti sačinio žalbu protiv navedenog rješenja pri čemu je za potrebe izrade navedene žalbe ostvarivao uvid u Informacijski sustav Porezne uprave i koristio se podacima iz tog sustava, a koja je pismena trgovačko društvo Arnea projekti koristilo u tom poreznom postupku”.

Direktor tvrtke Arnea projekti Galić uvjeren je da ništa u tom slučaju nije sporno jer tvrdi da ima i presudu Upravnog suda u tom predmetu kojom je utvrđeno, kaže, da mu je “nezakonito utvrđena porezna obveza”. Kaže kako su i sva financijska izvješća uredno predana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:11