PRIJEVARA BIRAČA

MARAS PORUČIO ODBJEGLIM SDP-ovcima 'Neka svi bliski Bandiću odmah odu njemu, on kupuje sve na što može imati utjecaj, takva politika mi se gadi'

Gordan Maras
 Tomislav Krišto / CROPIX

Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras poručio je u petak svima iz SDP-a koji su bliski Milanu Bandiću neka odmah odu k njemu i najavio da će ubuduće zagrebački SDP predlagati ljude koji nemaju nikakve dodirne točke s Bandićevim načinom upravljanja Zagrebom.

"Ograđujem se od politike koja nakon izbora raznim kontaktima, razlozima i motivima kupuje ljude, takva politika mi se iskreno gadi", prokomentirao je Maras na konferenciji za novinare prelazak svoje potpredsjednice Tamare Čubretović u Bandićevu Stranku rada i solidarnosti.

To je prijevara birača i svi koji u tome sudjeluju moraju ljudima na ulici pogledati u oči. Čubretović je izabrana glasovima SDP-a i zahvaljujući radu njegovih članova i bilo bi korektno da vrati mandat stranci, poručio je Maras.

"U našoj zemlji institucije očito ne rade svoj posao jer Bandić kupi doslovno sve na što može imati utjecaj. Je li normalno da upravo zaposlenici Zagrebačkog holdinga odlaze u njegov Klub vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini", zapitao je.

Zagrebački SDP više ne želi imati doticaja s političarima poput Bandića, koji u Hrvatskom saboru ima Klub od osam zastupnika, a na izborima nijedan član njegove stranke, osim njega, nije izabran, kaže Maras.

"S obzirom na da takvi ljudi odlaze Bandiću, to pokazuje da je SDP Grada Zagreba konačno postao prava opozicija Bandiću. Dok sam ja predsjednik zagrebačkog SDP-a, neće biti moguće da bilo tko tko je povezan s Bandićem bude u prilici da predstavlja SDP u Gradskoj skupštini", rekao je Maras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:30