ODGOVOR POLANČECU

Mesić: Kada završi istraga oko Podravke, ja se neću rumeniti

Predsjednik je potvrdio kako mu se vlasnik SMS-a Mladinić obratio i rekao da ima poslovnih problema, ali tvrdi da mu nije bio nikakva veza za dobivanje kredita kod Podravke
 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Razumijem da je Polančecu teško i da sada želi prebaciti odgovornost. Ali kada završi istraga oko Podravke ja se neću rumeniti, a tko će se rumeniti vidjet ćemo - rekao je predsjednik Stjepan Mesić odgovarajući na optužbe bivšeg potpredsjednika Vlade.

Mesić je potvrdio kako mu se Mladinić obratio i rekao da ima poslovnih problema, ali tvrdi da mu nije bio nikakva veza za dobivanje kredita kod Podravke.

- Kada mi je govorio o problemima, upitao sam ga zašto se ne obrati HBOR-u, a Mladinić je odgovrio da je tamo već uzeo kredit. Onda sam ga pitao zašto se ne obrati Podravki na što je rekao da je i tamo već posudio 65 milijuna kuna - objašnjava Mesić i dodaje kako je on o svemu doznao tek nakon što je Mladinić već uzeo kredit od Podravke.

Reagirajući na optužbu da je povezan i s prodajom odmarališta u Pirovcu, Mesić je rekao kako je spomenuti Žarko Pavlina muž od nećakinje od njegove maćehe, ali da ni na koji način nije bio upoznat s prodajom tog odmarališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:43