PDV ĆE RASTI

Milanović na Vladi: Lomit ćemo sve birokratske otpore kako bi se otvorio put ulaganjima!

Stiže nam porez na imovinu, PDV ide gore, a Registar branitelja će sadržavati osnovne podatke
 Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Zoran Milanović izjavio je na početku sjednice Vlade u Banskim dvorima kako će cilj njegove vlade biti gospodarski rast i veća zaposlenost. Milanović je također najavio uvođenje poreza na imovinu, a komentirao je i moguće povećanje PDV-a .

- Gospodarski rast i veća zaposlenost cilj su i misija Vlade, a pritom su potrebne i neke delikatne mjere, ali pri njihovom uvođenju uvijek će se voditi računa o zaštiti najranjivijih - izjavio je premijer, koji je naglasio kako porez neće biti drastičan, već efikasan te će pomoći suzbijanju crnog tržišta nekretnina .

Nije želio komentirati koliko visoka bi bila najavljena stopa povećanja PDV-a, ali je poručio kako bi niža stopa u turizmu trebala djelovati stimulativno.

Premijer je komentirao i najavljenu objavu Registra branitelja, a kako veli, objavit će se samo ime i prezime te godina rođenja, dok ratni put neće biti naveden.

- Za postizanje gospodarskog rasta i veće zaposlenosti lomit će sve birokratke otpore kako bi se otvorio put ulaganjima koja će voditi do ispunjenja navedenih ciljeva - izjavio je Milanović.

Vlada je natvorenom dijelu sjednice izmijenila i dopunila Odluku o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa državnog proračuna, donijela Odluku o postupku osnivanja diplomatskih misija i konzularnih ureda RH u inozemstvu i postupku postavljanja i opoziva šefova diplomatskih misija i konzularnih ureda RH u inozemstvu te izmijenila Odluku o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava.

Također je izmijenjena i dopunjena Odluka o osnivanju Povjerenstva za provedbu javnog natječaja u svrhu realizacija programa ' Brijuni Rivijera'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:07