REAKCIJA PREMIJERA

MILANOVIĆ 'Ovo je prvi put bila jedna sektaška kampanja, no ako je to volja hrvatskog naroda...'

Zagreb, 110115.Perkovceva 2.Izborni stozer predsjednickog kandidata Ive Josipovica u Novinarskom domu prati objavu rezultata izbora za predsjednika Republike Hrvatske.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

- Prednost Kolinde je 20 don 30 tisuća glasova. Izgleda da sam krivo prognozirao kad sam rekao da veća izlaznost ide u korist Josipovića. Ovog puta tko god da pobjedi Hrvatska ima predsjednika ili predsjednicu za nekoliko glasova. Bit će jako tijesna pobjeda - kazao je premijer Zoran Milanović.

- Mi smo bili teret Josipoviću, mi smo u teškom poslu, onaj tko nema kičmu to ne treba raditi. Ovo je prvi put bila jedna sektaška kampanja. Kolinda Grabar Kitarović se predstavljala kao militantni vojnik svoje stranke. Ovo je bila kampanja u sedam rečenica, koje je stalno ponavljala. To je činjenica. Ako je ovo volja naroda onda dobro. Ako su presudili glasovi dijaspore ja s tim nemam problema - kazao je premijer Zoran Milanović.

Na pitanje hoće li sazvati sjednicu Vlade ako to zatraži predsjednica ako pobjedi Milanović je rekao da ne zna kako bi izgledao sastanak Vlade koji sazove predsjednik.

- Vlada je daleko najodogovornija. Ako završi pobjedom Kolinde Grabar Kitarović mi smo jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast. Vlada će trajati do kraja, koalicija je čvrsta i to čvršća od one Račanove. Ovo je konačno sad država. Nema natrag, samo naprijed. Ovo su izvori za predsjednika. SDP je u ovih sedam godina ostvario što nikad prije nije. Mi smo jedina stranka u ovom dijelu Europe bira na neposrednim izborima na kojim sudjeluju svi članovi. I sada je ova stranka pokazala jako puno. Ako pobijedi Kitarović mi smo jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast - poručio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:00