NAKON KRAHA U POLITICI

Milijan Brkić osnovao tvrtku: Doznali smo pojedinosti i tko mu je direktor

Nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija osnovao je tvrtku
Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Sabora, danas je politički marginaliziran
 Darko Tomas/Cropix

Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Tvrtku je osnovao na zagrebačkoj adresi na kojoj je i prijavljen. Direktor tvrtke je Božo Krmek, koji je direktor i u tvrtki Powerplay Advisory d.o.o. u vlasništvu Višeslava Vukojevića, sina nekadašnjeg ustavnog suca Vice Vukojevića i poslovnog partnera Zorana Gopca, koji je s Brkićem također u prijateljskim odnosima. Lani su mediji pisali kako se Brkić zaposlio upravo u toj tvrtki.

Pokušali smo provjeriti je li Brkić otišao iz ove tvrtke i čime se planira baviti njegova nova firma, ali nije odgovarao na pozive ni poruke.

Svoju prvu firmu Brkić je osnovao 2. rujna ove godine, a registrirana je za cijeli niz djelatnosti s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna.

Vukojevićeva je firma osnovana je 2018. godine i registrirana je također za savjetničke i konzultantske usluge, a lani je imala prijavljena dva zaposlenika i u njoj je Božo Krmek direktor, a povezan je s još pet pravnih subjekata. Ta tvrtka je 2020. godine prijavila 1,3 milijuna kuna prihoda te dobit od 353,9 tisuća kuna, a dva zaposlena, prema podacima s poslovnih servisa, imala su prosječnu plaću od 8132 kune.

Podsjetimo, Milijan Brkić doživio je poraz na unutarstranačkim izborima na kojima se kandidirao za mjesto potpredsjednika HDZ-a, a na parlamentarnim izborima nije bio na listi HDZ-a.

Direktor u njegovoj novoj firmi Krmek bio je, podsjetimo, 2017. godine direktor i u firmi Sport B, a o kojoj se pisalo kad je 2017. dobila koncesiju za najatraktivniju jadransku plažu, Zlatni rat na Braču, od koje je njezin tadašnji vlasnik Davor Matijević nakon brojnih medijskih napisa odustao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 05:04