MISTERIOZNI ODLAZAK

MILIJAN BRKIĆ OTKRIO ZAŠTO JE ZAMRZNUO ZASTUPNIČKI MANDAT U SABORU 'Ne mogu obavljati tri funkcije odjednom...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.02.2016. u 18:54

Davor Pongračić / CROPIX

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekao je u srijedu da je svoj saborski mandat stavio u mirovanje jer se maksimalno želi posvetiti radu u HDZ-u.

- Operativac sam i volim operativno raditi, što ne znači da posao u Saboru nije operativan ili zahtjevan, ali da bi stranka mogla funkcionirati ja sam se odlučio, kao i prije tri godine, svoj mandat staviti u mirovanje kako bih se maksimalno posvetio radu u stranci. Nisam toliko sposoban, kao neki, obavljati tri funkcije odjednom - rekao je Brkić novinarima nakon sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta odgovarajući na pitanja zašto odlazi iz Hrvatskoga sabora te zašto je zamrznuo svoj saborski mandat.

Dodao je i da je odluku donio u dogovoru s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Na pitanje je li on budući ministar branitelja, odgovorio je da nije on Nostradamus, javlja HRT.

- Ja sam glavni tajnik HDZ-a, a što će biti sutra, odlučit će stranka, rekao je Brkić. Također je najavio skorašnje unutarstranačke izbore te demantirao sukob sa šefom Tomislavom Karamarkom.

Podsjetio je da je u Hrvatski sabor izabran 2011. godine te kako je - kad je izabran za glavnog tajnika HDZ-a nakon nekog vremena - svoj saborski mandat stavio u mirovanje jer misli da ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije, pogotovo zato što je glavni tajnik najveće političke stranke u zemlji koja ima više od 200.000 članova.

Brkić je podsjetio i da je tijekom predizborne kampanje u svojoj IV. izbornoj jedinici rekao da će svoj saborski mandat dati u mirovanje te da će umjesto njega u Sabor ići netko iz te izborne jedinice.

HDZ-ov saborski zastupnik Milijan Brkić zamrznuo je mandat i odlazi iz Hrvatskoga sabora.

Izdvajamo