UNUTARSTRANAČKI IZBORI

MILIJAN BRKIĆ U SABORU 'Hoću li se ujediniti s Kovačem, Stierom i Penavom protiv premijera? Cijeli HDZ je ujedinjen'

Milijan Brkić
 Tomislav Krišto / CROPIX

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u petak novinarima u Saboru da HDZ ima 220.000 članova, kako još ne zna tko će sve biti kandidati na unutarstranačkim izborima i treba pričekati kandidature.

„HDZ ima 220.000 članova, a tko će biti kandidati još ne znam”, rekao je Brkić na pitanje - tko će biti njegov kandidat na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima.

Upitan hoće li se s Mirom Kovačem, Davorom Ivom Stierom i Ivanom Penavom ujediniti protiv premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Brkić je kratko poručio: „Cijeli HDZ je ujedinjen”.

Na pitanje hoće li podržati Plenkovića kazao je da on sa svima surađuje.

Saborski zastupnik HDZ-a i politički tajnik tajnik stranke Ante Sanader je negirao da u stranci postoje podjele, rekavši da je na stranačkim izborima uvijek bilo više kandidata.

„Kakva podjela. Pa HDZ je demokratska stranka 30 godina. Znate da je u svim našim izborima bilo više kandidata. To je poželjno, to je festival demokracije”, kazao je politički tajnik HDZ-a Sanader, odgovarajući 'misli li da kandidaturom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave za višu poziciju u HDZ-u, na jednoj strani stranke dolazi do podjela'.

Poručio je kako je to bolje što bude više kandidata na unutarstranačkim izborima. „Što više to bolje”, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:26