NOVI UDAR NA GRAĐANE

Ministar Hajdaš-Dončić potvrdio: I cijene cestarina idu gore!

Svi građani koji samo povremeno koriste autoceste i nemaju ENC ili karticu, plaćat će skuplju cestarinu
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ZAGREB - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u intervjuu za Novi list potvrdio je kako će uskoro rasti i cijene cestarina. Ministar tvrdi da za ovo izuzetno osjetljivo pitanje ima rješenje koje će predložiti Upravi Hrvatskih autocesta i ARZ-a.

- Tražit ću da naprave diverzifikaciju cijena na način da česti korisnici koji koriste elektronsku naplatu cestarine (ENC) imaju dodatne povoljnosti i popuste, odnosno da se za njih cijena ne mijenja. Za sve ostale spreman sam razgovarati o povećanju cestarine na autocestama u Hrvatskoj. Uvjet je da se cestarina stalnim i učestalim korisnicima ne mijenja, jer se time bitno ne remeti konkurentnost hrvatskog gospodarstva.

Dakle, svi građani koji samo povremeno koriste autoceste i nemaju neke popuste, recimo ENC ili karticu, plaćat će skuplju cestarinu.

– O tome sam spreman razgovarati. Gledajte, ENC imaju sve autoceste u Hrvatskoj osim autoceste Zagreb-Macelj. Politika Ministarstva će biti poboljšavanje infrastrukture državnih i županijskih cesta, a HAC i ARZ također će se morati prilagoditi kako bi privukli lokalno stanovništvo na što učestalije korištenje autoceste, rekao je Hajdaš Dončić za Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:23