REAKCIJA

MINISTRICA DIVJAK O KURIKULARNOJ REFORMI I NOVOM HDZ-ovom FAVORITU ZA POZICIJU JOKIĆEVA NASLJEDNIKA 'Neću dozvoliti da se opstruira čitav proces'

Silvana Svetličić, Blaženka Divjak i Lidija Kralj u OŠ Ivana Cankara
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Svi koji imaju konstruktivne prijedloge su dobrodošli. Moramo biti uključivi. Nije problem otvorenost i rasprava, problem je ako netko otvara raspravu bez želje za promjenom - rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak prilikom posjete Osnovnoj školi Ivana Cankara u Zagrebu, jednoj od 72 odabrane škole u kojima od jeseni počinje eksperimentalna primjena reforme.

Divjak nije izravno odgovorila na upit što misli o mogućnosti imenovanja bivšeg HDZ-ovog ministra znanosti Radovana Fuchsa na čelo Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu (ERS). Na upit bi li takvo rješenje za nju značilo poraz, odgovorila je kako je njezina pobjeda već sada, u školi u kojoj na jesen počinje eksperimentalna primjena reforme, za koju od iduće godine najavljuje frontalni ulazak u sve škole.
Govoreći o rezultatu javnoga natječaja za izbor voditelja i članova ERS-a, izjavila je kako ostaju još dva dana za objavu rezultata.

- Oko izbora 12 članova ERS-a postignuta je visoka razina suglasnosti. Što se voditelja tiče, očekuje se da će o konačnom prijedlogu glasati Posebno stručno povjerenstvo. Proces moramo privesti kraju, a onda eventualno govoriti o drugim opcijama. Stojim iza onoga što sam govorila, očekujem da Povjerenstvo odradi svoj posao, a hoće li ili ne biti poništen natječaj, ostaje nam za vidjeti nakon toga. Očekujem konstruktivnu raspravu Povjerenstva i sastav ERS-a koji će dati podršku Ministarstvu obrazovanja u radu. Ne zaboravite, Ministarstvo je to koje priprema reformu, rekla je ministrica.

Dodala je kako je ERS važno savjetodavno tijelo, ali i da se neće smjeti dogoditi paralelizam, mimo samoga Ministarstva.

- ERS ima svoje mjesto u provedbi, toga ćemo se držati. Neću dozvoliti da se opstruira čitav proces reforme – poručila je Divjak.

S Radovanom Fuchsom, o čijem se imenovanju govori od subote bez obzira što se nije prijavio na natječaj, ministrica se, kaže, nije čula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:10