POTPREDSJEDNIK VLADE OBOLIO OD SEPSE

MINISTRU JE POZLILO NA RADNOM MJESTU Ostojić je danima trpio visoku temperaturu

Kod ministra je utvrđen upalni proces u području vrata te je hitno izvršen operativni zahvat
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića vrlo je ozbiljno. Potvrđena je sumnja u jak upalni proces u području vrata, ali i razvoj sepse sa znakovima cirkulatornog šoka.

U priopćenju iz ureda premijera Zorana Milanovića navodi se da je zdravstveno stanje Ranka Ostojića unatoč ozbiljnosti za sada stabilno.

Nakon hitnog subotnjeg operativnog zahvata zbog upalnog procesa na vratu veličine oko dva centimetra, popraćenog drenažom upalnog procesa, došlo je, naime, do razvoja septičkoga stanja sa znakovima cirkulatornog šoka.

Intenzivna njega

Prije operacije obavljen je CT (kompjutorizirana tomografija), koji je pokazao da je riječ isključivo o lokaliziranom apscesu. Tijekom operacije liječnici su Ostojiću u područje vrata ugradili kateter za čišćenje rane.

Primijenjene su mjere intenzivnog liječenja i ministar MUP-a do daljnjega ostaje u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti. O detaljima teškog, ali zasad i stabilnog zdravstvenog stanja znat će se nakon mikrobiološke analize za koji dan.

Visoka temperatura

Ministru MUP-a (koji u listopadu puni 52. godinu i bivši je aktivni sportaš) ovo je druga operacija u dvadesetak dana, odnosno treća u posljednje dvije godine. Sve tri obavljene su u istoj bolnici.

U KBC-u Zagreb 2. srpnja je operirao nos.

S obzirom na nedavni boravak u bolnici, neke su informacije govorile da je ovaj novi zahvat povezan s prvim. No, liječnici to ne potvrđuju, navodeći da nije riječ o povezanim zdravstvenim problemima.

Ostojiću je, nakon višednevne temperature iznad 38 stupnjeva, pozilo na radnom mjestu, odakle je u petak prevezen u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. U Vladi su potvrdili da je hospitaliziran zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces. Dan kasnije iz te je klinike prebačen u KBC Zagreb, gdje je kirurški i internistički zbrinut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:43