'ŽIVOT NA VAGI'

MLADA VARAŽDINKA PROGOVORILA NAKON ŠTO SU JE IZBACILI Vanja je u show stigla sa 140 kg: 'U nekim trenucima nisu bili humani...'

 
 RTL PRESS

- Predosjećala sam da će me izbaciti. S jedne strane im zamjeram, ali s druge i ne. Ne zamjeram jer su mi dali vjetar u leđa, ohrabrili me za dalje. No, zamjeram im što ipak nisu bili tim, nisu u nekim trenucima bili humani – iskreno će Varaždinka Vanja Žikić (28), prva eleminirana sudionica aktualne sezone RTL-ovog "Života na vagi" koju su članovi njezina Crvenog tima izbacili iz daljnjeg nadmetanja bez obzira na činjenicu što je najmanje kilograma izgubio Zadranin Miro Bajlo, piše Slobodna Dalmacija.

RTL PRESS

Nakon što se isplakala i pročitala samoj sebi dano obećanje uoči ulaska u show u kojemu je navela kako joj je drago što je na snimanju upoznala divne ljude, Vanja nije krila razočarenje zbog ispadanja u ranoj fazi natjecanja.

Osjetila je, ne krije to, negativnu vibraciju ostalih članova svojega tima i definitivno smatra nekorektnim što su joj ukinuli šansu za daljnje nadmetanje, ali je njihov potez nije pokolebalo u naporima oko smanjivanja tjelesne težine.

- Dali su mi samo snagu da još jače zagrizem. Vježbam dva puta dnevno, pazim na prehranu i vjerujem u red, rad i disciplinu – veli djevojka koja je u show ušla teška 140 kilograma.

RTL PRESS

U svojoj intimnoj ispovijesti priznala je kako je odmalena bila bucka, ali i kako je, ušavši u pubertet, postala depresivna, jer je još u osnovnoj školi naučila slušati uvrede na račun svoje debljine. Zasigurno joj nije bilo nimalo lako ni javno priznati kako joj roditelji nikad nisu bili podrška u skidanju viška kilograma.

Svih ovih godina nedostajalo joj je motivacije da se uhvati ukoštac s debljinom, premda su je kilogrami sputavali u svakodnevnom životu, a zbog prekomjerne tjelesne težine nije se mogla ni zaposliti kao frizerka što bi umnogome pomoglo njezinim nezaposlenim roditeljima. Ipak u kući je osjetila podršku.

RTL PRESS

Njezin trener Mario Mlinarić imao je samo jednu želju u prvom eliminacijskom krugu – da upravo Vanja ne bude izbačena što se, na njezinu veliku žalost, nije ostvarilo. Savjetuje li s njim i nakon napuštanja "Života na vagi"?

- Pravila formata nalažu da se s trenerom za vrijeme snimanja ne čujemo, pogotovo ne u vidu vježbanja. Ali vjerujem da ćemo nakon završetka showa ostati u kontaktu. On je doista divan čovjek i veliki motivator – hvali svojega trenera Vanja ističući kako je usprkos ispadanju ostala disciplinirana i nastavila gubiti kilograme.

No, koliko ih je u međuvremenu izgubila ipak ne želi otkrivati...

- Saznat ćete u završnici. Moj cilj je svakako doći na dvoznamenkastu cifru do finala. Zamislila sam kako bi bilo super kada bih imala 95 kilograma, ali vidjet ćemo – priželjkuje Vanja.

Oštar natjecateljski duh u aktualnoj sezoni showa nije promakao njegovu prvom pobjedniku, Splićaninu Ivanu Kroli, kojemu je žao zbog Vanjina ispadanja.

- To je bilo nekorektno... U našoj sezoni, u mom Crvenom timu, za Plavi ne znam, nismo se previše dogovarali. Gledali smo koliko se tko trudio na treningu, koliko je pazio na prehranu, tko je koliko kilograma izgubio i na osnovu tih kriterija smo izbacivali kandidate. Pogotovo u početku showa...

Nisu nas zanimali ti nekakvi izazovi, gledali smo tko se trudi, a tko ne, kako se hrani... To je bilo presudno – govori Ivan.

- Možda je ostalim članovima tima Vanja u izazovima bila nekakav teret... Svi se na početku fokusiraju na njih, ono u stilu nadmeće se tim protiv tima, idemo osvojiti ovo ili ono.

Po meni to sigurno nije pošteno, ali opet, ne znam kako to poimaju kandidati u ovoj sezoni. Čini mi se da je aktualni show malo drugačiji od prethodnih, više je tenzija, nekako su svi nabrijani. Mi smo se, usprkos koncepcijskoj podjeli na Crveni i Plavi tim, nekako više držali skupa, a sadašnji kandidati su baš podijeljeni. Svi umiru za svoj tim. Ali dobro, neka ih – uz smiješak će Ivan Krolo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:39