SUĐENJE U ZAGREBU

MONSTRUOZNA VLASNICA AZILA SMRTI PLAKALA NA SUDU ‘Nismo ubili 46 pasa, to je bio tragičan događaj’

Dekanić je bio izgubljen, a Brankica je stalno plakala
 Marko Todorov/CROPIX

Zbog šokantnog slučaja trovanja 46 pasa, na optuženičku klupu jučer su sjeli Brankica Crosetti (47), vlasnica skloništa za pse, i Nenad Dekanić (58), uzgajivač iz Svete Nedelje.

Tužitelji ih terete za ubijanje i mučenje životinja i traže pet godina zatvora.

- Ne smatramo se krivi - uglas su rekli sutkinji. Dekanić je djelovao izgubljeno, a Brankici Crosetti su se samo suze slijevale niz lice.

Neutemeljena optužba

Elegantno odjevena, sutkinji je objasnila da je po zanimanju medicinska sestra, da živi od 766 švicarskih franaka (oko 4700 kuna) mirovine pokojnog muža te da se koristi Seatom koji joj je kupila šogorica.

Njezin odvjetnik eutanaziju 46 pasa ne smatra zločinom, nego tragičnim događajem i tvrdi da će to dokazati.

- Kada je optužnica podignuta, većina ljudi slučaj je doživjela kao strašan zločin. Daleko je to od istine jer je riječ o tragičnom događaju. Optužnica je i pravno neutemeljena jer je DORH opisao da je riječ o 46 pojedinačnih kaznenih djela, a zapravo se radi o školskom primjeru produljenog kaznenog djela. Opće je poznato da u azilu svim psima nakon dva mjeseca slijedi eutanazija - istaknuo je odvjetnik Brankice Crosetti.

Psihijatrijsko vještačenje

Zatražio je da se njegova klijentica psihijatrijski vještači jer je u “nakon događaja pokušala izvršiti samoubojstvo”.

‘Uspavljivala sam ih punih sedam sati’

Prema optužnici, Brankica Crosetti je u prihvatilištu Astor u Blatu usmrtila 46 pasa. Angažirala je Dekanića da joj pribavi injekcijske otopine za eutanaziju T61.

- Uspavljivala sam ih punih sedam sati. Jednog po jednog. Bilo je iscpljujuće. Volim životinje, ali ti su psi počeli ispaštati. Ostala sam bez novca i nisam imala drugog izlaza - ispovjedila se Brankica Crosetti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:36