POTRAGA

MOST SE NE MOŽE DOGOVORITI... Ni Most nije zaključio liste, neizvjesnost oko Dobrovića

 Damjan Tadić / CROPIX

Ni u četvrtak kasno poslijepodne, poslije održanih sastanaka, Most još uvijek nije znao tko su nositelji njihovih lista u izbornim jedinicama i kako će rangirati ljude na njima.

Uz odluku da lider Mosta ostane u 10. jedinici u kojoj je bio i lani, ali ovaj put kao prvi na listi, a u 1. šalju Vlahu Orepića i već poznata lica koja su bila aduti na prošlim izborima, mostovci su se ipak suočili s rupama koje su nastale raslojavanjem zbog kojeg su sa 19 mandata u Saboru na koncu pali na 12.

Ta je rupa najvidljivija u 1. jedinici koju je lani nosio Drago Prgomet, te u 2. koju je predstavljao Ivan Lovrinović, a po svemu sudeći željeli su promjene u 6. jedinici gdje su lani Jasna Matulić i Juro Martinović osvojili dva mandata, i 7. gdje je prvi bio Slaven Dobrović. Ako do sutra ne dogovore neka nova imena, 2. jedinicu će nositi Ljubica Ambrušec, a 6. Jasna Matulić.

Najmanje neizvjesnosti mostovci imaju na jugu, odakle su i potekli. Tamo će iza Petrova na drugom mjesto biti omiški gradonačelnik Ivan Kovačić, na trećem poduzetnica iz Solina Ivana Ninčević, akvizicija kojom se Most pohvalio posljednjih dana. U 10. će biti i Maro Kristić i nedavno izabrani gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, koji je po uzoru na Petrova prvog radnog dan smanjio plaće. Metkovca Marija Klobučića koji je kao drugi na listi ušao u Sabor sa samo 266 glasova, tek preferencijalni glasovi mogu spasiti jer su mu namijenili 14. mjesto. A Sonja Bošnjak, zamjenica ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića, bit će vjerojatno visoko plasirana u 4. izbornoj jedinici.

Dvojbe oko 2. i 7. jedinice

1. Vlaho Orepić

2. Ljubica Ambrušec

3. Robert Podolnjak

4. Miroslav Šimić

5. Tomislav Panenić

6. Jasna Matulić

7. Slaven Dobrović

8. Ines Strenja Linić

9. Miro Bulj

10. Božo Petrov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:52