DUNJA I RENEE

Nadbiskupija: Istražit ćemo je li bilo rasne diskriminacije

Nadbiskupija traži da se istraže optužbe Dunje Suchanek o navodnoj diskriminaciji

ZAGREB - Družbi Isusovoj u Zagrebu u ponedjeljak je iz Nadbiskupije zagrebačke došao naputak da istraže navode iz teksta u ponedjeljak objavljenog u Jutarnjem prema kojem su odbili krsiti mulatkinju.

Pater na pogrebu

Naime, “žena u mantiji” je prije sedam godina Dunji Suchanek, majci mulatkinje Renee, rekla da ne može “to” krstiti, aludirajući na boju njezine kože. Šokirana rasnom diskriminacijom u Crkvi, Dunja je otišla iz crkve, a ni danas ne zna koja od časnih sestara joj je to rekla.

Objava priče uzburkala je najviše crkvene krugove, a u ponedjeljak se u pola glasa prepričavala i po hodnicima i uredima zgrade Družbe Isusove u Palmotićevoj. U tamošnjoj sakristiji su nam rekli kako pater Jure Bosančić, župnik crkve u Palmotićevoj, nije dostupan za komentar jer ide na pogreb.

- Pater Bosančić mi je samo rekao da to nije moguće i da će istražiti što se, kada i kako dogodilo - rekao nam je Zoran Franc iz Tiskovnog ureda Nadbiskupije.

Opomena časnoj sestri

Pričom je bio iznenađen i ugledni teolog Adalbert Rebić koji kaže da je Crkvi boja kože apsolutno nebitna stvar.

- To što se dogodilo je jako neugodna situacija i časna sestra koja je to učinila svakako zaslužuje opomenu. Siguran sam da joj župnik nikad ne bi dao takav odgovor - rekao nam je Rebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:18