KOD DONJEG MIHOLJCA

NAĐENO 400 TONA OPASNOG OTPADA Zmajlović: 'Tvrtke žele zaraditi novac sa što manje troškova'

Dodao je kako će biti financijskih posljedica za tako odložen otpad, a nije isključio ni mogućnost podizanja kaznenih prijava
 Davor Pongračić/CROPIX

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović potvrdio je medijske napise o 400 tona nedovoljno obrađenog medicinskog otpada, koje je završilo na odlagalištu Doroslov kod Donjeg Miholjca.

„Radi se o jednom uzroku koji je potvrdio sumnje da se medicinski otpad ne obrađuje na dovoljno kvalitetan način. Ta tvrtka i to odlagalište dobili su zabranu odlaganja tako loše obrađenog otpada“, kazao je Zmajlović nakon sjednice Vlade.

Dodao je kako će biti financijskih posljedica za tako odložen otpad, a nije isključio ni mogućnost podizanja kaznenih prijava. Ipak, dodao je, u ovom se trenutku ne može tvrditi da je došlo do širenja zaraze velikih razmjera.

„Ovdje se radi o tome da tvrtke žele zaraditi novac sa što manje troškova. Ako su nekvalitetno obradili medicinski otpad, to ima određene reperkusije na okoliš, a da bi što više zaradili, to radite na nekvalitetan način. To moramo spriječiti“, poručio je Zmajlović, dodavši kako otpad mora biti tako obrađen da ne ugrožava zdravlje ljudi i okoliš.

Cijeli je slučaj prokomentirao i ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji kaže da je akcija Zmajlovićeva ministarstva još jedan dokaz da se „uvodi red u nered“. I Ostojić je istakao kako nema ugroze zdravlja ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:51