AFERA SMS

NAJTEŽI DANI U KARIJERI MILIJANA BRKIĆA Najbliži suradnici moćnog HDZ-ovca otkrili su nam koliki su izgledi da Brkić sam podnese ostavku

 
Milijan Brkić
 Goran Mehkek / CROPIX

- Ratnici se nikad ne predaju - riječi su zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, a koje nam je neslužbeno prepričao jedan njegov suradnik.

Tako mu je naime odgovorio na pitanje bi li se povukao sa stranačke funkcije zamjenika predsjednika kad bi to šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković od njega zatražio zbog afere SMS. I svi drugi koji bolje poznaju Brkića kažu kako se on neće predati bez borbe.

Brzo nestane

- Poznajući njega i njegov karakter, mislim da nema šanse da Brkić sam podnese ostavku, iako je evidentno da njegova stranačka moć polako kopni kako odmiče istraga u aferi SMS - kaže jedan od članova HDZ-a. Brkić se, komentiraju u stranci, sve manje zadržava na stranačkim sastancima i druženjima.

- Odradi ono što treba i brzo nestane - govore nam. I na božićnom domjenku HDZ-a održanom preksinoć u hotelu Westin mnogi su primijetili da se Milijan Brkić samo kratko zadržao.

Predaleko

Iako neki tvrde da Brkić u posljednje vrijeme rijetko razgovara s predsjednikom stranke Plenkovićem, te da nije toliko prisutan u stranačkom životu, naši sugovornici bliski zamjeniku šefa HDZ-a uvjeravaju nas da njih dvojica redovito komuniciraju.

- Brkić kaže da se njemu nigdje ne žuri, da ima vremena, a ni ne djeluje mi kao da se previše zamara - govori izvor blizak Brkiću. Ipak, neki članovi stranke kažu kako je afera SMS ipak ostavila posljedice na Brkiću. - Ne mogu reći da je nervozan, ali ipak ne uspijeva sasvim prikriti da je zabrinut. Čini mi se da se s obzirom na okolnosti, dobro i drži - komentirao je jedan od naših sugovornika.

Mnogi u HDZ-u s kojima smo razgovarali proteklih dana slažu se da je Brkićeva pozicija jako loša.

- Ne znam kako će se slučaj razviti, ali sada je jasno da je Brkić nepovratno izgubio političku moć - smatra jedan dugogodišnji član. Priča se i o svojevrsnom dogovoru Brkića i Plenkovića.

- Navodno se Brkić s njim nagodio da ga ne dira, te da je u tome posredovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, odnosno, da je to jedan od njegovih uvjeta Plenkoviću. No, moj osobni stav je da se Brkić ipak više ne može izvući iz ovoga. Sve je to otišlo preduboko - kazao je naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:44