SLUČAJ HGK

NE PLANIRA DATI OSTAVKU Nadan Vidošević: 'USKOK me još nije ispitao, ali očekujem poziv'

HGK surađuje s nadležnim tijelima, rekao je Vidošević, a na pitanje je li i on bio u USKOK-u rekao je da nije - no očekuje da će ga pozvati.
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - U ekskluzivnom intervjuu za Media servis predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević rekao je da u ovom trenutku ne planira dati ostavku. Rekao je i da ga USKOK nije ispitao, no očekuje da će se to dogoditi...

Cijela aktivnost pokrenuta je prije nekog vremena, kroz revizijska izvješća koja su obavljena nad Komorom i gdje su uočeni određeni propusti koji bi se mogli otkloniti u radu, rekao je predsjednik HGK Nadan Vidošević no naglašava da nije bilo riječi o nezakonitostima.

"Mi smo već tada u startu obavijestili sva naša nadležna tijela - upravni i nadzorni odbor koji su imali svoje sjednice, poduzeli smo sve korake koje je revizija nalagala - otklonili smo ih već u postupku revizije, imali smo i temeljem mišljenja revizije koje je išlo na DORH i policijski nadzor - i tu smo predali svu moguću dokumentaciju, i ništa nije upućivalo na ovo što se sada pojavilo u javnosti i to nas je, na neki način, sve zateklo", rekao je Vidošević za Media servis.

Šef HGK rekao je da je jučer bio sastanak s direktorima županijskih ogranaka HGK, a danas i sjednicu Nadzornog odbora koji je zaključio da je poslovanje HGK bilo u skladu s procedurama. O svemu je izvješten i Upravni odbor, rekao je Vidošević i naglasio da se pored već poduzetih mjera kontrole, osnovala i posebna ustrojbena jedinica za sukladnost.

HGK surađuje s nadležnim tijelima, rekao je Vidošević, a na pitanje je li i on bio u USKOK-u rekao je da nije - no očekuje da će ga pozvati.

"Za sada ne, ali mislim da bi bilo normalno da se obavi razgovor i sa mnom i ostalim kolegama. Bilo bi logično da me pozovu", rekao je Vidošević. Kad je riječ o ostavci i hoće li je dati, Vidošević kaže - u ovom trenutku ne.

"Vrlo direktno - u ovom trenutku ne", odgovorio je Vidošević na pitanje hoće li dati ostavku.

O onima koji njegovu ostavku zazivaju, uključujući i neke ministre u Vladi, rekao je da su izjave bile vrlo korektne budući da je situacija sve iznenadila.

"Za ostavke uvijek ima vremena, u ovom trenutku je prioritet svih prioriteta kuća koju imamo na ovom prostoru, tek kad je ne bi imali bi shvatili što zapravo imamo", rekao je Vidošević.

Budući da je i sam rekao kako ostavku 'u ovom trenutku' ne planira dati, Vidoševića smo pitali u kojem bi se trenutku to eventualno moglo dogoditi...

"Ako se pokaže da sustav kao takav nije funkcionirao tad bi bilo logično da ja kao prvi čovjek u sustavu imam i primarnu najveću odgovornost", rekao je Vidošević no pritom naglasio kako je upravo danas zaključeno da je sve bilo u skladu s procedurama.

"Ključno je da eventualne nepravilnosti nisu rezultat sustava kao takvog", rekao je Vidošević za Media servis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:05