MATE RADELJIĆ

NEOBIČAN POTEZ PANTOVČAKA Predsjednica na primanje za Dan državnosti pozvala i bivšeg savjetnika čiji je odlazak izazvao pravu buru

 
Kolinda Grabar Kitarović i Mate Radeljić
 Davor Pongračić / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović na svečano primanje povodom Dana državnosti pozvala je i svog bivšeg savjetnika Matu Radeljića, koji je s te dužnosti razriješen u prosincu, kada je savjetnica predsjednice postala Mirjana Hrga.

Poziv Radeljiću prilično je neobičan s obzirom da su poznate okolnosti u kojima su se Predsjednica i njezin savjetnik tada razišli. Naime, Grabar-Kitarović s Radeljićem prehodno nije razgovarala, a on je poslije tvrdio da je zloupotrijebila službe za njegovu smjenu.

Radeljić je za Jutarnji potvrdio da je dobio pozivnicu, ali još uvijek nije odlučio hoće li se pozivu i odazvati.

U Uredu predsjednice ne vide problem u pozivnici Mati Radeljiću.

"Poslali smo pozivnice svim bivšim savjetnicima predsjednice, pa tako i Mati Radeljiću. Ne vidimo u tome ništa neobično niti sporno", poručuju iz Ureda predsjednice na upit Jutarnjeg.

Ipak, u desnim krugovima može se čuti da se ovim potezom Pantovčak želi približiti Radeljiću i, samim time, biračima s desnog političkog spektra, čiju podršku je HDZ izgubio na nedavnim europarlamentarnim izborima.

Jutarnji.hr
Pozivnica Mati Radeljiću

Podsjetimo, bivši savjetnik Predsjednice republike Mate Radeljić, nakon što je smijenjen s te dužnosti, obratio se krajem prosinca priopćenjem za javnost u kojem je među ostalim naveo kako mu je zaposlenik SOA-e prijetio zaljetavanjem automobilom u njega bude li radio protiv predsjednice nakon što ode iz njezinog Ureda.

Njegove navode demantirali su iz SOA-e, naglasivši kako "SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:33