‘IMAMO SVE PAPIRE!‘

Nevjerojatni prizori: U Istri bespravno dogradili kat kuće i susjedi s dvoje djece - zazidali prozor!

Susjeda koja je prozor zazidala kaže da su gradili, ali da za to imaju sve potrebne papire. No komunalni redar kaže nešto drugo

Nevresa Hatemić koja je susjedi zazidala prozor

 Screenshot HRT

Bespravna gradnja je gorući je problem u Istri, a najnoviji primjer stiže iz Vodnjana gdje su stanari bespravno dogradili kat već postojeće građevine i time zazidali prozor svojoj susjedi, samohranoj majci s dvoje djece, piše HRT.

Ona i ostali stanari su ih u više navrata upozoravali i prijavljivali institucijama. Žena nije htjela pred kameru jer, kako kaže, u posljednje je vrijeme doživjela i previše stresnih situacija. No poslala je fotografije novoizgrađenog kata.

image

Bespravna gradnja u Vodnjanu

Screenshot HRT

A susjeda koja je prozor zazidala kaže da su gradili, ali da za to imaju sve potrebne papire.

- Imam tonu papira, arhitekti, geodeti, kupovna, porezna, sve imam. Mogu vam pokazat, čekajte da nađem. Imam tonu papira, rekla je Nevresa Hatemić iz Vodnjana.

image

Zazidani prozor

Screenshot HRT

Papire na kraju nije pokazala. No komunalni redari iz Vodnjana na terenu su utvrdili da nadograđen cijeli kat na nekadašnjoj srednjovjekovnoj cisterni nema potrebne dozvole.

- Ovo je zahvat koji je napravljen bez građevinske dozvole za rekonstrukciju gdje moraju imati odobrenje svih konzervatora i nije prijavljen, istaknuo je Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Vodnjana.

Na temelju toga je došao komunalni redar i napravio zapisnik koji je poslan konzervatorskom odjelu i građevinskoj inspekciji. Na terenu su bili i konzervatori, a uskoro će i građevinska inspekcija.

Oglasio se priopćenjem i Državni inspektorat.

- Državni inspektorat zaprimio je prijavu te je ista uvrštena u plan rada građevinske inspekcije za iduće razdoblje, stoji u priopćenju, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:08