I DALJE TEMA BROJ JEDAN

NOVI PREMIJEROV OSVRT NA MINISTRIČINE AFERE 'Odvajam prometnu nesreću i slučaj Mercedes. Žalac treba nastaviti raditi ono na čemu je i do sad radila'

Andrej Plenković
 Tomislav Kristo / CROPIX

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u petak u Bruxellesu kako odvaja prometnu nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac i slučaj s luksuznim Mercedesom te da ona nastavlja raditi ono u čemu je do sad dosta napravila.

- Odvajam priču s prometnom nesrećom i tu sam sve rekao. O ovome drugome mi smo razgovarali i jučer sam rekao ono što je ministrica kazala meni i i što je rekla u javnosti. Nemam tu više što dodati, ona radi svoj posao i ima zadaću nastaviti na onome što smo radili u našem mandatu - rekao je Plenković.

Dodao je kako je ova Vlada zatekla samo devet posto ugovorenih sredstava iz fondova Europske unije, da se sad to podiglo na 65 posto, a do kraja godine cilj je podići na 85 posto.

Plenković naglašava potrebu da javnost uvidi kolika je važnost europskih fondova za gospodarski razvoj, sustizanje bogatijih članica EU-a i za smanjivanje razlika u razvijenosti unutar Hrvatske.

- Ona radi upravo na ta oba projekta. Primjerice kroz projekt Slavonija, koji zbog važnosti detaljno pratim i znam koliko je do sad napravila i kolike smo iskorake napravili u posljednje vrijeme, a da ne govorimo o radu na nacionalnoj strategiji do 2030. Imamo mi još puno posla, a prometna nesreća se, nažalost, dogodila i pritom je najvažnije da je djevojčica dobro - rekao je Plenković.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a u posljednje je vrijeme u središtu pozornosti nakon prometne nesreće u kojoj je bez važeće vozačke dozvole naletjela na djevojčicu u Vinkovcima te otkrića o najmu luksuznog Mercedesa koji su od tvrtke šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja unajmili njezini roditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 01:53