'STRANKA TREBA RESTART'

NOVI PROBLEMI ZA HNS Istaknuti član stranke, koji je trebao postati predsjednik, možda izlazi iz nje?

Zagreb, 180419.
HNS, Ulica kneza Mislava.
Nositelj liste Hrvatske narodne stranke liberalni demokrati na izborima za Europski parlament Matija Posavec na konferenciji za novinare predstavio je slogan s kojim krece u kampanju za Europski parlament.
Na fotografiji: Matija Posavec.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Matija Posavec

 

Međimurski župan Matija Posavec, koji se sve do jučer spominjao kao najizgledniji novi predsjednik HNS-a, nezadovoljan sa stanjem u stranci i izbornim rezultatima, mogao bi se naći na izlaznim vratima narodnjaka.

Potvrđuju to izvori bliski njemu, ali napominju kako odluku još nije donio i kako će se sve znati nakon velikog stranačkog okupljanja iduću subotu u Svetom Martinu, kada će se održati i sjednica Središnjeg odbora.

Posavec, govore nam njegovi suradnici, nije zadovoljan izbornim rezultatima, sumnja da je bilo opstrukcija na terenu, a uvjeren je i da nije po volji aktualnom vodstvu.

- Nije tajna da on nije zadovoljan i sumnja da su ga opstruirali, zato želi analizu u Svetom Martinu i nakon toga će donijeti odluku ostaje li ili ide – kaže sugovornik.

Kada je pak riječ o koaliciji s HDZ-om, Posavec se tome protivio pa se postavlja pitanje što bi se dogodilo kada bi on postao predsjednik HNS-a.

- O tome će odlučivati stranačka tijela, ali on smatra da ta odluka nije bila dobra i uz opstrukcije, očito je i to utjecalo na izborni rezultat. Stranka treba napraviti kompletan restart, unijeti nove sadržaje, nove vrijednosti i nove ljude, ali za to treba širi konsenzus – kaže.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo