StoryEditor
'STRANKA TREBA RESTART'

NOVI PROBLEMI ZA HNS Istaknuti član stranke, koji je trebao postati predsjednik, možda izlazi iz nje?

 
Matija Posavec
 Ranko Suvar / CROPIX

Međimurski župan Matija Posavec, koji se sve do jučer spominjao kao najizgledniji novi predsjednik HNS-a, nezadovoljan sa stanjem u stranci i izbornim rezultatima, mogao bi se naći na izlaznim vratima narodnjaka.

Potvrđuju to izvori bliski njemu, ali napominju kako odluku još nije donio i kako će se sve znati nakon velikog stranačkog okupljanja iduću subotu u Svetom Martinu, kada će se održati i sjednica Središnjeg odbora.

Posavec, govore nam njegovi suradnici, nije zadovoljan izbornim rezultatima, sumnja da je bilo opstrukcija na terenu, a uvjeren je i da nije po volji aktualnom vodstvu.

- Nije tajna da on nije zadovoljan i sumnja da su ga opstruirali, zato želi analizu u Svetom Martinu i nakon toga će donijeti odluku ostaje li ili ide – kaže sugovornik.

Kada je pak riječ o koaliciji s HDZ-om, Posavec se tome protivio pa se postavlja pitanje što bi se dogodilo kada bi on postao predsjednik HNS-a.

- O tome će odlučivati stranačka tijela, ali on smatra da ta odluka nije bila dobra i uz opstrukcije, očito je i to utjecalo na izborni rezultat. Stranka treba napraviti kompletan restart, unijeti nove sadržaje, nove vrijednosti i nove ljude, ali za to treba širi konsenzus – kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2020 03:00