SPORNA IZJAVA

NOVINARKA JERUSALEM POSTA POMALO NEJASNA 'Predsjednica je to rekla, ali nije povezivala vlasti BiH s militantima i Iranom'

 
Kolinda Grabar-Kitarović, novinarka Greer Fay Cashman (u krugu)
 Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon demantija predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i žustrih komentara koje cijelog dana stižu iz Bosne i Hercegovine, stigla je i reakcija autorice teksta koji je uzburkao duhove u regiji.

Podsjetimo, u Jerusalem Postu izašla je predsjedničina izjava u kojoj je navodno rekla da je "BiH pod kontrolom militantnog islama koji je dominantan u određivanju stavova".

"U mojim bilješkama u vezi sa sastankom stoji to što sam i objavila. Ona je spomenula i Iran u jednoj rečenici i vezala ga za migrante. Rekla je da se Iranci kriju među migrantima, da su migranti ponajmanje iz Sirije ili Afganistana, da ih ima iz Afrike te iz drugih dijelova Azije", poručuje iskusna novinarka Jerusalem Posta Greer Fay Cashman u kratkoj izjavi za Dnevni avaz.

"Navela je i da među njima ima militanata i da oni predstavljaju problem. Nije povezivala vlasti BiH sa militantima i Iranom, već sa migrantima", tvrdi novinarka koja je ostala pri navodima koje je u tekstu navela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:43