TVRDE DA NISU KRIVI

Obersnel i Linić: Politički nas progone 'specijalci' iz Zagreba

 Tea Cimaš / Cropix

RIJEKA - Nisam zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti da bi bilo kome omogućio stjecanje bilo kakve imovinske koristi, a ponajmanje Tržnicama Rijeka. To sam spreman dokazati bilo gdje i bilo kada, naravno i na sudu ako bude trebalo - reakcija je Vojka Obersnela na podignutu kaznenu prijavu .

- Ako sam kazneno odgovoran zato što sam poštivao sudsku nagodbu koju su daleke 1993. godine potpisali moj prethodnik Slavku Linić i tadašnji direktor Tržnica, Ivan Franolić, onda sam za to spreman odgovarati - nastavio je i potom objasnio zbog čega je sklopljena ta nagodba vezana za vrijedne nekretnine na riječkim tržnicama, navodeći da su došle u privatno vlasništvo u sumnjivoj privatizaciji 90-tih godina koja nikoga nije zaintrigirala, te aludirajući da zbog tog kriminala on sada mora kazneno odgovarati.

- Inače, slučaj Tržnica vodi se još od 2005. godine, a posljednjih je 20 dana nastao pravi stampedo kako bi se što prije završio - naveo je, te dodao kako neće dozvoliti da Grad Rijeka bude dio igrokaza o korumpiranosti svih i svakoga.

- Nikada nismo bili niti ćemo biti isti. Radi se o teškoj zloporabi položaja i ovlasti nekoga u policiji i žao mi je što prijava nije podnesena u vrijeme karnevala, na kojem je nazočio i ravnatelj policije, jer bi bila puno primjerenija - zaključio je Obersnel, te dodao da o detaljima prijave ne može odgovarati jer s njom uopće nije upoznat.

Za razliku od Obersnela koji nije za svoj progon kao krivca želio imenom prozvati ravnatelja policije, Olivera Grbića, to je učinio Slavko Linić.

- Sramotno je i kukavički od Grbića što prijavu nije podigao protiv mene koji sam tvorac Ugovora zbog kojeg sada podmeću Obersnelu. Naime, šest godina se „kopa“ po Tržnicama i to u vrijeme kada je Grbić bio šef riječke policije i tada je utvrđeno da nije bilo kaznenog djela. Nakon toga su došli „specijalci“ iz Zagreba koji su znali plasirati informacije u medije kako bi mene oblatili, ali i njihov je zaključak bio da nema nikakvog kaznenog djela - kaže Linić.

On svoje optužbe dodatno pojačava tvrdnjom da je prije 15 dana Oliver Grbić dao nalog policiji da se podigne ta kaznena prijava pri čemu je osobno naveo protiv kojih osoba to treba učiniti.

- Mene je riječka policija saslušala u ponedjeljak poslijepodne. Bio je to 1. ožujka kada je datirana i sama kaznena prijava koja se uglavnom bazira na tom saslušanju. Pitam se kako je to moguće. Želio bih poručiti Grbiću da je zloporaba policijskih ovlasti iznimno teško kazneno dijelo - kaže Linić.

Željko Jovanović, dogradonačelnik Rijeke i predsjednik Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije prije dva tjedna na sjednici je vijeća rekao kako ima pouzdane informacije da postoji politički nalog iz najviših Vladinih krugova prema kojem policija i DORH moraju hitno stvoriti bar jednu riječku SDP-ovu aferu.

- Vrlo je indikativno da je u samo mjesec dana policija podigla kaznene prijave protiv tri člana predsjedništva SDP-a, Tonina Picule , Zvonimira Mršića , a sada i Vojka Obersnela – rekao je Jovanović također ogorčen ovakvim očitim političkim progonom .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:21