'NOVI ŽETONČIĆI'

OBRAČUN BIVŠIH PARTNERA Hasanbegović pobjesnio na Esih: 'Ovo je odluka bez presedana! Pa znate li što mi je Prgomet šeretski poručio?'

 
Zlatko Hasanbegović
 Ranko Suvar / CROPIX

Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović optužio je u utorak predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Dragu Prgometa da mu je na zahtjev bivše stranačke kolegice Brune Esih oduzeo mjesto u Skupštini i to je nazvao "odlukom bez presedana".

- Bez da je ikoga obavijestio, gospodin Prgomet donio je 'ad hoc firman' kojim me se miče s mog skupštinskog mjesta - ustvrdio je Hasanbegović te dodao kako načelno nema problema sjediti pored bilo koga u Gradskoj skupštini, "od Rade Borić do gospodina Radenka Tomića", ali da "postoje načela".

Zahtjev Esih nazvao je bizarnim i smatra da Bruna Esih tako želi "očuvati sinekuru potpredsjedničkog mjesta i poriva koji idu uz to prema skupštinskoj većini". Time je, kaže, pogaženo ne samo njegovo, već dostojanstvo položaja zastupnika u Skupštini.

Hasanbegović je ustvrdio da mu je, na pitanje zašto je to učinio, Prgomet u ponedjeljak šeretski odgovorio da su dva zastupnika novi žetončići, novi dio njihove skupštinske većine, pa da im se morala učiniti ta mala usluga.

Kako Esih u utorak nema u Skupštini, Hasanbegović i dalje sjedi na svom mjestu, ali je najavio da u radu sjednice u utorak više neće sudjelovati.

Zbog toga što je gradonačelnik prihvatio amandmane Neovisnih za Hrvatsku Krešimira Kartela i Brune Esih, Hasanbegović im je poručio da je "politička trgovina legitimna i da na to imaju pravo, ali da pritom ne mogu gaziti političko, ljudsko i građansko dostojanstvo".

Donedavni politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović u studenome je osnovao novu stranku Blok za Hrvatsku.

Osnivanje Bloka za Hrvatsku epilog je događaja iz srpnja ove godine. Tad su organizirana dva istovremena stranačka izborna sabora, jedan u Zagrebu koji je predvodio Hasanbegović te jedan u Zadru pod vodstvom predsjednice Neovisnih Brune Esih. Nakon Esihina reizbora na dužnost predsjednice Neovisnih za Hrvatsku, stranka se podijelila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:29