PRESLAGIVANJE

NEMA KRAJA TURBULENCIJAMA NA DESNICI Hasanbegović bi mogao formirati klub sa Zekanovićem, Esih napala Bujanca, on uzvraća: 'Žao mi je Brune...'

Bruna Esih i Velimir Bujanec
 Darko Tomaš / Vlado Kos / Hanza Media

Raskol u stranci Neovisni za Hrvatsku mogao bi najesen dovesti do formiranja novog saborskog kluba u kojem bi bili Zlatko Hasanbegović, Željko Glasnović i Hrvoje Zekanović, piše Novi list. Za očekivati je da Bruna Esih nakon političkog razlaza s Hasanbegovićem više neće biti s njim u Klubu, a nagađa se da bi se Glasnović, inače nestranački zastupnik, mogao prikloniti nastavku suradnje s Hasanbegovićem. Hrastovac Zekanović, pak, nema llub nakon što je napustio HDZ-ov i jako je zainteresiran da se negdje smjesti. Kad bi njih trojica doista osnovali Klub, bila bi to ne samo tehnička nego i politička činjenica, jer bi značilo da su se Hrvatski suverenisti, kojima pripada Zekanović, spojili s barem dijelom Neovisnih za Hrvatsku.

Novi list navodi da bi, s obzirom da su Suverenisti već dali podršku predsjedničkoj kandidaturi Miroslava Škore, suradnja Zekanovića s Hasanbegovićem mogla značiti i podršku potonjega pjevačevim prezidencijalnim aspiracijama.

Za razliku od Brune Esih, koja je ovih dana opširno govorila o raskolu u Neovisnima, Hasanbegović nije još detaljno iznosio svoju verziju događaja, a kaže i da neće to činiti prije jeseni.

Glasnović je u Americi, a Domagoj Bešker, koji je do ponedjeljka bio glavni tajnik Neovisnih za Hrvatsku, a sada je na Hasanbegovićevoj strani, ne uspijeva s njim stupiti u kontakt. - Ne javlja se, isključio je mobitel. Kad se Glasnović vrati u Hrvatsku, izvijestit će javnost o svojim stavovima, kazao je Bešker za Novi list.

Zekanović ističe da nitko još nije s njim razgovarao o formiranju novog Kluba, ali on je apsolutno tome sklon.

- Nitko me od njih nije zvao i ne znam koje su njihove političke namjere. No, ja sam već ranije molio njih troje da me prime u Klub, ali nisu to htjeli. Na europskim izborima se pokazalo da im odluke nisu racionalne. Aktivan sam u Saboru i kao samostalan zastupnik, a Klub bi mi otvorio velike mogućnosti. Ne mislim ih više moliti, ali moj je stav zajedništvo našeg političkog spektra. Možda će me netko od njih konačno nazvati, ja sam spreman za suradnju i to bezuvjetno, poručuje Zekanović.

Televizijski voditelj Velimir Bujenec, čija emisija Bujica ima silan utjecaj na desnici, nije želio izravno komentirati tvrdnju Brune Esih da je upravo on potaknuo sukob u Neovisnima za Hrvatsku.

- Žao mi je Brune, nije joj lako. Svjestan sam da prolazi teške trenutke, a i sama je za sebe u tom razgovoru rekla da je izbezumljena. Umjesto da se bavi Plenkovićem i Pupovcem, meta joj je Hasanbegović. Trebala me je poslušati i izaći na europske izbore zajedno s gospođom Ružom Tomašić, suverenistima i Marijanom Petir i uzeti tri mandata. Bojala se da Ruža ne dobije više glasova od nje, a sada se boji Zlatka Hasanbegovića. Ne možeš voditi politiku, ako nisi siguran u sebe. Šteta za Brunu, ali desnica će biti jača, sada kada se riješila najslabije karike, rekao je Bujanec za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:03