BORBA ZA ŽIVOT

FOTO, VIDEO: SRETNO, MILA! OBITELJ RONČEVIĆ KRENULA ZA AMERIKU Otac novinarima u zagrebačkoj zračnoj luci: 'Hvala vam svima! Idemo u neke nove bitke'

 
Mila Rončević, njezini roditelji Sanja i Marin te dolje lijevo djed Vladimir
 Goran Mehkek / Hanza Media

Obitelj Rončević s dvogodišnjom Milom, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, u utorak je zrakoplovom otputovala za Philadelphiju, gdje će već danas biti primljena na liječenje u tamošnju dječju bolnicu.

Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke stigla na zagrebački aerodrom nakon što su kasno sinoć iz američke bolnice dobili potvrdu, plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara.

Po planu liječenja djevojčica će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju. Ukoliko ta metoda ne bude uspješna, dogovoreno je da će američka bolnica o svom trošku prebaciti Milu u neki drugi centar koji može pružiti metode s kojima može doći do izlječenja.

Obitelj Rončevič na zagrebačkom su aerodromu jutros dočekalo osoblje i brojne novinarske ekipe.

Milin djed, dugogodišnji HTV-ov novinar i urednik Vladimir Rončević, izjavio je da će brigu oko smještaja obitelji Rončević u Philadelphiji preuzeti američko-hrvatsko društvo prijatelja Steve Rukavina.

Majka Sanja Matijević Rončević potvrdila je da je cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 milijuna američkih dolara, a s popustom iznosit će oko 2,3 milijuna dolara.

Prema podacima s internetske stranice stranici lifeformilla.com prikupljeno je ukupno 5,19 milijuna dolara (više od 34 milijuna kuna).

FOTOGALERIJA: Mila iz Zagreba putuje za Philadephiju

-------------------------------------------------------------------

NOVO 10:44 Zrakoplov Croatia Airlinesa s obitelji Rončević sletio je u zračnu luku Frankfurt.

--------------------------------

9:25 Zrakoplov Croatia Airlinesa u kojemu se nalazi Mila Rončević s roditeljima poletio je iz zračne luke prema Frankfurtu, gdje će presjesti u zrakoplov prema SAD-u.

--------------------------------

8:35 Dugogodišnji HTV-ov novinar i urednik Vladimir Rončević ispričao je novinarima kako su roditelji malene Mile dobili dvadesetak ponuda za smještaj u Philadephiji, da se puno tamošnjih ljudi angažiralo oko toga.

Po dolasku u zračnu luku sanitetskim vozilom će biti prebačeni u bolnicu i ukoliko se odluče na neki od ponuđenih smještaja, uvijek će jedan od roditelja moći biti s Milom u bolnici, otkrio je Marinov otac.

--------------------------------

8:12 - Obitelj Rončević stigla je na zagrebački aerodrom.

Osoblje aerodroma gromoglasnim je pljeskom pozdravilo obitelj po dolasku. Mila je mahala dobro raspoložena, nesvjesna onoga što je čeka.

Istaknuo je da je brigu oko smještaja u potpunosti preuzelo američko-hrvatsko društvo prijatelja Steve Rukavina.

- Hvala vam svima što ste se u ovakvom broju odazvali, ljudima, medijima, ne znam što reći... Danas je dosta cirkusa, idemo u neke nove bitke. Vidite, Mila je tu, spremna je za dalje. Idemo svoje odraditi - rekao je kratko Milin otac i dodao:

- Zadnja dva tjedna sam spavao jedno tri sata. Ja nisam ni karte pogledao, nisam znao ni kad krećemo. Sad bih vas zamolio ipak da odemo. Hvala vam lijepa, ljudi!

Na odlasku je svima okupljenima Mila rekla ‘bok’ i još nekoliko puta mahnula.

-----------------------------------------

7:20 ‘Idemo dalje i nadamo se najboljem’, kazali su jučer roditelji male Mile Rončević čija je teška situacija digla Hrvatsku na noge.

Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke krenula za Zagreb odakle u 9 sati lete za Frankfurt pa za Philadelphiju. Milu će odmah na aerodromu u SAD-u dočekati medicinski tim Children's Hospital of Philadelphia.

Let za Frankfurt kreće u 9.05. Check in je već otvoren

Na zagrebačkom su se aerodromu okupile novinarske ekipe koje će ispratiti obitelj na put.

Mila je iz riječke bolnice izašla u maminom naručju. Majka Sanja mahnula je novinarima i puno se još jednom zahvalila na svemu, javlja HRT.

Screenshot / HRT

Nakon pregovora, roditelji Mile Rončević u ponedjeljak navečer su dobili potvrdu iz Children's Hospital of Philadelphia da će Milu u utorak primiti na liječenje u tu bolnicu, kao i plan liječenja. Kako nam je potvrdila Milina majka Sanja Matijević Rončević, cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 milijuna američkih dolara, a s popustom to će biti oko 2,3 milijuna dolara.

Jutarnji.hr
Novinari na aerodromu čekaju obitelj Rončević

Prema posljednjim podacima, dostupnima u 18 sati na stranici lifeformilla.com prikupljeno je ukupno 5,19 milijuna dolara (više od 34 milijuna kuna), a cilj je, podsjetimo bio, 2,8 milijuna koliko bi trebalo koštati liječenje u Philadephiji. Iako su Marin i Sanja poručili građanima da više ne uplaćuju na njegov žiro račun, uplate i dalje pristižu. Pritom je samo na donacijski račun Marina Rončevića uplaćeno 26,7 milijuna kuna, a na račun Zaklade Nora Šitum 4,4 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 01:25