VLADIMIR RONČEVIĆ

MILIN DJED KOMENTIRAO PETICIJU DA RONČEVIĆI ZADRŽE SVOJU KUĆU 'To je gotova stvar. Moj sin je takav čovjek, on neće promijeniti mišljenje'

 

Malenu Riječanku Milu Rončević, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, na put u SAD ispratio je i njezin djed Vladimir Rončević, dugogodišnji HTV-ov novinar i urednik.

U zračnoj luci Franjo Tuđman dao je izjavu za novinare.

- Na neki način je laknulo jer je ova prva faza, koja je bila izuzetno naporna i strašno stresna jer su se stvari mijenjale iz sata u sat. I ti pregovori sinoć, su trajali do 11 sati, prva faza je gotova, sada kreće ona puno bitnija, puno važnija, to je ta faza liječenja. Međutim, kao što smo vjerovali da će ova prva proći kako treba, tako vjerujemo da će i ova druga, kazao je.

Na pitanje kako komentira peticiju da obitelj Rončević zadrži svoju kuću, kazao je kako tu nema dvojbe, to je gotova stvar.

- On je takav čovjek, on neće promijeniti mišljenje, kada bi to napravio, smatrao bi da je obmanuo hrvatsku javnost. On sasvim sigurno prodaje kuću, poručio je.

Zagreb, 020419.
Obitelj Roncevic odlazi s malom Milom na lijecenje u Ameriku.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Djed se pozdravlja s unukom Milom na aerodromu

Podsjetimo, jučer je pokrenuta peticija čija je svrha da se roditelje Mile nagovori da odustanu od prodaje vlastitoga doma. Facebook profil Marina Rončević također je zatrpan sličnim porukama. Sam Marin sinoć je komentirao tu peticiju poručivši da nema šanse da će se on predomisliti te poručio da je već potpisao ugovor: 'Nema tog čovjeka koji će me nagovoriti da postupim drugačije'.

Vladimir Rončević ispričao je novinarima u zračnoj luci kako su roditelji malene Mile dobili dvadesetak ponuda za smještaj u Philadephiji, da se puno tamošnjih ljudi angažiralo oko toga.

Po dolasku u zračnu luku sanitetskim vozilom će biti prebačeni u bolnicu i ukoliko se kasnije smjeste negdje drugdje, uvijek će jedan od roditelja moći biti s Milom u bolnici, otkrio je Marinov otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:41