FRAN OLUJIĆ

ODVJETNIK ANTE TODORIĆA OBJASNIO ZAŠTO MU JE KLIJENT ODJAVIO PREBIVALIŠTE 'Dobio je posao vani, no doći će u Hrvatsku u najkraćem roku!'

Ante Todorić na jahti Jana
 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Odvjetnik Ante Todorića, Fran Olujić, dao je u ponedjeljak izjavu povodom policijske "akcije Agrokor" koja je u tijeku od 6 sati ujutro. Policija je, podsjetimo, u rane jutarnje sate počela pretrese u Kulmerovim dvorima vlasnika Agrokora Ivice Todorića i njegove obitelji, a uhićeno je na više mjesta u Zagrebu više ljudi koji su blisko povezani s Todorićem.

Za sada je najmanje 15 osumnjičenih, čiji popis možete pronaći OVDJE.

Pretrage doma i drugih prostorija još uvijek traju, i trajat će vjerojatno cijeli dan, rekao je odvjetnik Olujić novinarima, koje je najviše zanimalo zašto je Ante Todorić odjavio prebivalište iz Republike Hrvatske i prijavio se na londonsku adresu.

- Moj klijent je još u rujnu obavijestio MUP da neko vrijeme neće boraviti u Hrvatskoj iz osobnih i poslovnih razloga. Petog rujna je odjavio prebivalište i trenutačno se nalazi izvan Hrvatske. S obzirom na to da putem medija prati što se događa, on će dakako doći u Hrvatsku u najkraćem mogućem roku.

- To ovisi o tome koliko će trajati ovi izvidi - pojasnio je na pitanje o tome što znači 'najkraći rok'.

Na pitanje zašto je Ante Todorić uopće mijenjao prebivalište u startu, Olujić kaže da je to jer se zaposlio izvan Hrvatske, te da su razlozi stoga bili poslovni.

- Branim Antu Todorića i bilo bi neprofesionalno da dajem izjave o nekome tko nije moj klijent - rekao je kratko na pitanje gdje je Ivica Todorić.

Olujić ne isključuje mogućnost raspisivanja tjeralica, no rekao je da bi policija i DORH u tome slučaju najprije morali utvrditi da se oni ne nalaze u RH i da nisu dostupni organima gonjenja.

- Hrvoje Balent je sad jedan od osumnjičenih, a Iva Balent ni na koji način nije u ovom postupku - kazao je.

- U Kulmerovim dvorima trenutno se nalaze supruga gospodina Todorića i gospodin Hrvoje Balent, uz ostale članove obitelji za koje mislim da nisu bitni za ovaj postupak - zaključio je u izjavi.

'Akciju Agrokor' uživo možete pratiti na OVOJ poveznici!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:54