MIZERIJA NA RAČUNU

Oglas za posao razbjesnio Hrvate: ‘Iz aviona se vidi za koga se ovo radi...‘

Ono što je razljutilo sve koji su oglas vidjeli jest ponuđena plaća. Radi se o 840 eura bruto, odnosno minimalnoj plaći propisanoj u ovoj godini

Ilustracija

 Božo Radić/Cropix

Jedan je oglas za posao ovih dana podigao prilično bure na društvenim mrežama, piše Danica.hr.

Pivnica u Osijeku objavila je natječaj u kojem traži četiri majstora za pravljenje pizze. Traženi uvjeti su srednja škola i dvije godine iskustva.

A ono što je razljutilo sve koji su oglas vidjeli jest ponuđena plaća. Radi se o 840 eura bruto, odnosno minimalnoj plaći propisanoj u ovoj godini, što iznosi oko 680 eura neto.

- Pa iz aviona se vidi za koga je taj natječaj pisan. Za strane radnike, naravno, primijetila je Osječanka.

Plaće koje nude drugi poslodavci u istoj branši, u kontinetalnoj Hrvatskoj, ipak nisu tako niske.

Restoran u Karlovcu također traži četiri pizza majstora i nudi im posao na neodređeno, uvjeti za zaposlenje su isti, a početna neto plaća je između 1500 i 1600 eura neto, odnosno dva i pol puta veća nego što nudi osječka pivnica.

U isto vrijeme, pekarnica u Vidovcu, mjestu kod Varaždina, također traži osobu za pripremu pizza sa srednjom stručnom spremom i godinom radnog iskustva. Nudi neto plaću između 1300 i 1400 eura.

Hoće li osječka pivnica uspjeti pronaći nekoga da radi za tu plaću, vidjet ćemo, ali vide li zainteresirani i druge oglase, teško će nekoga nagovoriti da im radi za toliko manju plaću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 01:09