VELIKA ŠKRTICA

Ova tvrtka će vas opelješiti ako preko nje plaćate račune. Naravno da je državna

Obišli smo nekoliko mjesta na kojima je moguće platiti račune i šokirali se kolike su razlike među cijenama
 /Jutarnji List

Za one koji svoje račune još uvijek iz nekog razloga radije plaćaju na šalteru nego internet bankarstvom - dobro je znati da naknade, ovisno o tvrtki preko koje plaćate, variraju gore od Bitcoina, i da ćete pritom najgore proći upravo kod onih kojima je platni promet jedna od primarnih djelatnosti.

Velika škrtica oboružala se s nekoliko računa i obišla neka od najčešćih mjesta na kojima ih je moguće podmiriti, a u našem kratkom videu možete vidjeti kolike su cijene i gdje vam se najviše, a gdje najmanje isplati otići.

OVDJE POGLEDAJTE VIDEO:

Naravno, praksa pokazuje da će potrošači najgore proći na mjestima koja su u vlasništvu države - kod jednog od njih minimalna naknada je gotovo triput veća od najniže koju smo pronašli, a posebno je zanimljivo da se to mjesto s najnižom naknadom uopće ne bavi platnim prometom niti sličnim poslovima i da nikad ne biste niti pomislili kako biste tamo mogli platiti račune.

Naknade tako variraju od 26 centa po računu fiksno pa sve do 3.32 posto od ukupnog iznosa računa, s time da kod ovog posljednjeg naknada ne može biti niža od 66 centa, ali niti viša od 13.25 eura.

U našem videu otkrijte kakvo je stanje na tržištu i pronađite najbolju opciju.


Imate prijedlog za Veliku Škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 01:09