PRESEDAN

Općina dodijelila godišnje priznanje svom načelniku

Načelnik općine Krnjak umalo se našao u situaciji da sam sebi uruči priznanje nakon što je zaslužni-cima podijelio plakete
 Andreja Trpčić/CROPIX

KRNJAK - Bez obzira na to što su mnogi upozoravali da će informaciju o tome javnost protumačiti kao narcisoidan politički potez, a mediji je svrstati u rubriku vjerovali ili ne, načelniku općine Krnjak Radi Kosanoviću (SDSS) općina kojoj je na čelu ipak je dodijelila godišnje priznanje kao posebno zaslužnom građaninu.

Izniman doprinos

- Za doprinos u javnom, gospodarskom i političkom životu u zajednici koji svojim zalaganjem i rezultatima u protekloj godini drugi put osvaja povjerenje građana na redovnim izborima, što je najveći pokazatelj za njegove zasluge u radu. Zaslužan je za realizaciju mnogobrojnih programa i projekata koji pridonose razvoju života u lokalnoj zajednici. Svojim entuzijazmom i željom da naša općina napreduje uz redovni posao općinskog načelnika pomaže i pokreće rad udruga koje djeluju na području općine. Zbog ugleda uzornog građanina izabran je na mnoge dužnosti koje časno obavlja - obrazloženje je Općinskog vijeća Krnjaka koje je Kosanovića odabralo kao dobitnika priznanja.

Političari laureati

Kada bi i druge jedinice lokalne samouprave primijenile iste kriterije kod odabira dobitnika javnih priznanja, onda bi svi nagrađeni redom bili iz političkih krugova. Tko zna, možda je ovaj nevjerojatan presedan tek početak nove prakse među dužnosnicima ionako i dosad odveć opčinjenima samima sobom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 16:39