GOOD GOOD GOOD RASPOLOŽENJE

OREŠKOVIĆ 'Bonuse kakve imaju menadžeri u Hrvatskim šumama nisamo imao ni ja u Tevi!'

Tihomir Orešković u posjetu proizvodnom pogonu tvrtke Badel 1862
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Tehnički premijer Tihomir Orešković danas je obišao proizvodne pogone tvornice Badel 1862 d.d., piše N1. Nakon što je obavio posjet tehnički premijer se obratio novinarima kazavši kako se došao upoznati s ovom firmom:

- Znate da se traži strateški partner. Upoznao sam se s firmom. Ima dugu povijest i poznamo to ime Badel i naše brendove. Došao sam vidjeti da se malo upoznam sa situacijom i da vidim u kojem smjeru ide Badel. Čestitam Upravi na onom što je napravila tijekom restrukturiranja. Vina su na 5,5 milijuna litara, a kapaciteti su na 40 posto. Tu ima veliki kapacitet da se povećaju prihodi i dobit i to sam htio danas vidjeti. U vezi odluke tko će biti strateški partner - to će biti uskoro' - najavio je Orešković, a piše N1.

Upitan može li ova tehnička vlada potvrditi odluku o novom strateškom partneru Badela, Orešković je odgovorio:

- Definirano je da kakvu god odluku vlada donese da je u najboljem interesu RH i da ne donese štetu. Apsolutno nismo prekoračili ovlasti. Nećemo raditi ništa protivno zakonu. To je to. Ja bih volio znati koje smo to zakone prekršili ili išli protiv njih. To je možda malo više političkih spinova ovih dana - kazao je Orešković.

Tehnički premijer odgovorio je i na pitanje u vezi svojih računa s ljetovanja u državnoj vili Costabelli.

- Ja još čekam račune i nisam ih još dobio. Nisu sve moji troškovi od ovih 100 tisuća kuna. Kad dobijem detalje onda ću naš dio isplatiti. Vratiti ćemo Vladi dio koji se odnosi na mene - rekao je Orešković i najavio nastavak svog odmora na Hvaru.

- Ja jedva čekam, bit ću tamo dva tjedna i kuhati. Volim kuhati. Baš će to biti odmor. Nadam se da će biti lijepo vrijeme. Mislim ići u grad, kupiti voće, povrće i sam kuhati. Malo ćemo roštiljati ribice, malo gulaš... Da bar imamo i janje, ali to drugom prilikom - rekao je vidno raspoloženi premijer.

Orešković je prokomentirao i bonuse koji su tajnim ugovorima zajamčeni direktorima Hrvatskih šuma:

- Ja bih volio dobiti takav bonus. Takve bonuse kao direktor u Tevi, koja je globalna korporacija, nisam dobivao. Svaki ministar bi trebao preuzeti odgovornost. Da netko nije znao da će dobiti biti 20 puta viša od planirane, to je priča za malu djecu - odlučan je bio Orešković.

- Ja sam za to da svaki menadžer koji stvori pozitivni rezultat dobije bonus, ali u svakoj industriji ima neka norma. Takva bi se praksa trebala ugasiti - dodao je.

Na kraju je Orešković najavio i sutrašnju posljednju sjednicu Vlade prije dvotjedne stanke kazavši kako će tehnička vlada raditi sve da država funkcionira normalno.

- Zaposlili smo 100 tisuća novih radnih mjesta (sic). Naš dug je pao i jedan od top 5 je po padu u Europi, BDP će rasti, imat ćemo super turističku sezonu. Nadam se da ćemo se svi malo veseliti i reći da nije sve tako negativno. Stvari su krenule i optimist sam - zaključio je Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:48