Osijek: Djevojka (27) preminula od meningokokne sepse

OSIJEK - U osječkoj Kliničnoj bolnici od meningokokne sepse u četvrtak oko 2 sata ujutro preminula je 27-godišnja Osječanka Adrijana D.



Djevojka je u srijedu navečer došla u bolnicu sa simptomima jake gripe i visokom temperaturom zbog čega je smještena na zarazni odjel odakle je nakon nekog vremena prebačena na interni.



Nekoliko sati kasnije djevojka je izgubila svijest a ubrzo su počeli otkazivati i vitalni organi. Nesretna djevojka preminula je nekoliko sati nakon toga.



Liječnici KB Osijek napravili su analizu krvi kojom je kod djevojke ustanovljeno postojanje enormne količine smrtonosne bakterije meningokoke.



Bolnica je odmah radi zaustavljanja mogućeg širenja zaraze pokrenula zaštitu svih osoba koje su se posljednjih dana nalazili u blizini mlade Osječanke. Provedena je profilaksa antibioticima nad 40 osoba kako bi se spriječilo širenje opake bolesti.



Liječnici osječke Bolnice u slučaju smrti mlade djevojke nisu mogli učiniti ništa jer je riječ o oboljenju koje se brzo razvija i unatoč terapiji završava smrću.



U priopćenju ravnatelja KB-a Osijek dr. Željka Vranješa stoji da je bolesnici ustanovljena klinička slika fulminantne sepse i septičkog šoka izazvane "neisseria meningitidisom". Također se navodi da su provedeni svi postupci kemoprofilakse osoba koji su bili u kontaktu s preminulom bolesnicom.

Tomislav Prusina / EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:04