ZAVRŠILA NA HITNOJ

OSJEČANKU NAPALI PSI LUTALICE 'Da Lotu nisam podigla u naručje, mislim da bi je rastrgali. Skočili su odjednom na mene, okružili me, nisam imala kamo'

Ilustracija
 Mario Pušić

Osječanka M.B. u subotu je šetala sa svojim psom u Rapskoj ulici kad su je zaskočili psi lutalice i iz čista mira je izgrizli. Kaže, da nije u naručje digla svog psa, sigurno bi ga rastrgali. Tvrdi da se ista stvar dogodila još jednom mladiću prije nekoliko dana, a ona sama pojavu pasa lutalica prijavljuje još od 1. kolovoza, piše Glas Slavonije.

Gospođa koja se obratila slavonskom listu završila je na hitnoj zbog ugriza na potkoljenici gdje je primila antibiotike i cjepivo protiv tetanusa. U ponedjeljak su pse došle pronaći djevojke iz Azila Osijek koje su također zadobile ogrebotine i ugrize po rukama dok su se psi otimali. Uhvatili su tri psa, od toga dvije ženke.

- Evo, napokon su došli, valjda zato što su čuli da je suprug uzrujano zvao i rekao da stižu i novinari. Hvala Bogu da su pohvatani i da napokon možemo na ulicu. Od 1. kolovoza zovem da nam pomognu, ali nitko ništa ne poduzima. Da su odmah reagirali, možda me ne bi izgrizli, ovako sam napadnuta u subotu, završila kod liječnika na intervenciji, cijepe me jer ne znaju jesu li psi bijesni ili ne - rekla je M.B. i dodala opisavši događaj:

- Da Lotu nisam podigla u naručje, mislim da bi je rastrgali zubima. Nisam ih primijetila jer su bili tu pod autom. Skočili su odjednom na mene, okružili me na stazi, nisam imala kamo. Završila sam na hitnoj, dobila tetanus, antibiotike, zvala policiju. Još 1. kolovoza obećali su iz Azila da će doći uhvatiti pse. Navodno, bili su, ali mi nismo nikoga vidjeli, niti nam se tko obratio. Ovdje su još jednog čovjeka ugrizli, ali njega nisu jako, samo su ga malo zagrebli. I on je isto prijavio, pa su i taj dan obećali da će doći, ali nitko nam se nije javio. Suprug je zvao komunalca i on ga je taj uputio na Azil. Kada sam bila kod liječnika, rekao mi je da je još netko bio iz Rapske, znači da je još nekoga ugrizao.

Gospođa ne zna čiji su psi, no pretpostavlja da su od čovjeka koji je u međuvremenu završio u domu, a psi su ostali sami, prepušteni ulici. Ogorčena je u više navrata zvala policiju jer ‘psi napadaju sve redom’.

- Prvi put su me napala četiri, a u subotu tri psa. To nisu psi, nego zvijeri, u tome je problem. Evo, stojimo tu na ulici i čekamo vas, a oni napadaju sve redom. Nekoga napadaju, a nekada samo leže - priča M. B. za Glas Slavonije. Tri su psa vidjeli i tri su uhvaćena, ali neki tvrde da su bila četiri, pa strahuju od novih napada.

O psima lutalicama posvjedočila je još jedna susjeda koja ih je metlom otjerala od preplašenog djeteta.

Kako su psi završili ondje ne zna se, no bez ljudskog faktora se nisu mogli stvoriti. Ili su izbačeni iz doma nakon što ih vlasnik više nije htio, ili su napušteni kao štenci, kako se ljudi često rješavaju ‘viška’ životinja, ili su izgubili vlasnika igrom slučaja i ostali prepušteni na milost i nemilost ulice. U svakom slučaju, šteta je što se zakon ne može provesti do kraja jer će se teško ući u trag tko je odgovoran za napuštanje pasa koji sad maltretiraju dio građana u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:05