EKSKURZIJA IZ NOĆNE MORE

OSJEČKI GIMNAZIJALCI UPUTILI SE U BEČ NA ADVENT, NA KRAJU ZAVRŠILI U GRČEVIMA NA HITNOJ Na povratku u Hrvatsku pokvario im se i autobus...

Ilustracija
 Mario Todorić / Hanza media

Petero se učenika osječke II. gimnazije (jezične) razboljelo na ekskurziji u Austriji, na kojoj su bili protekloga vikenda. Dvjestotinjak je djece sa svojim profesorima posjetilo Advent u Beču, no nekima od njih ta trodnevna ekskurzija neće ostati u najljepšem sjećanju.

Kako doznaje Glas Slavonije učenici koji su se razboljeli bili su smješteni u istom hotelu, zbog čega se isprva sumnjalo na trovanje hranom, o čemu su djeca pisala i na društvenim mrežama.

- Profesorica je troje djece odvezla na Hitnu pomoć u Beču, a nakon kazališne predstave na koju su učenici išli još dvama učenicima nije bilo dobro pa smo pozvali Hitnu pomoć. Liječnici Hitne pomoći pregledali su djecu i zaključili da se radi o crijevnoj virozi - kazao je Stanislav Subotić, vodič turističke agencije “Ortran” koja je za II. gimnaziju organizirala putovanje u Beč.

Vladimir Minarik, ravnatelj osječke II. gimnazije, kaže kako će poduzeti sve što je u njegovoj moći da se utvrdi što se točno dogodilo u Austriji.

- Zasad sam se čuo s nekoliko profesora koji su bili na ekskurziji, no još uvijek nemam pravih informacija o tome što se s djecom dogodilo. Tijekom dana otići ću i u razrede u koje djeca koja su se razboljela idu, pa ću sam s njima porazgovarati - kazao je ravnatelj II. gimnazije, dodajući kako je najvažnije da su se sva djeca sigurno vratila kući.

Kako doznaje Glas Slavonije, petero je učenika cijelim putem kući pokazivalo simptome crijevne bolesti, pa su svi bili smješteni na prvu razinu tzv. autobusa na kat.

Po dolasku u Osijek jedan od dječaka odvezen je u Klinički bolnički centar Osijek na pregled, ali je nakon pregleda pušten na kućnu njegu.

Povrh svih problema s virozom, na povratku za Osijek pokvario se i jedan od triju autobusa kojima su djeca putovala i to nedugo nakon što su prešli hrvatsku granicu.

- Autobus se pokvario između državne granice i Belog Manastira. Odmah smo poslali zamjenski autobus i djeca su prevezena u Osijek. Autobus koji se iznenada pokvario bio je potpuno tehnički ispravan i nije bilo problema za cijelo vrijeme putovanja, no kada je stigao u Baranju, došlo je do nekog kvara sa strujom - kazao je Zrinko Jović, direktor tvrtke “Ortran”.

Dodaje, djeca koja su se razboljela na ekskurziji bila su osigurana policama koje pokrivaju dragovoljno zdravstveno osiguranje.

Vodič puta Stanislav Subotić ističe da su djeca stigla kući oko 23 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:34