‘TO NIJE DANKA‘

Strašan skandal austrijske policije; Rumunjka im se sama javila, oni je potjerali: ‘Ovo je noćna mora!‘

Mogla sam nevina stradati. Ja sam majka, suosjećam zbog djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu, rekla je žena

Snimka iz Beča

 Lpd Wien/Lpd Wien

Misterij bečke snimke s djevojčicom nalik nestaloj Danki Ilić mogla je biti riješena istog dana kad je video i objavljen, u nedjelju, da lokalna policija u Austriji nije sve zabrljala. Ispostavilo se da na snimci ipak nije Danka, već kći Rumunjke A. C. S. (36), koja živi u Beču. To bi se saznalo puno ranije da austrijska policija u prvi mah nije praktički otjerala Rumunjku, koja im se u nedjelju sama prijavila i objasnila da je dijete sa snimke njezino, objavio je portal Blic.

Ona je istaknula da od 31. ožujka proživljava pakao, nakon što je primila više poruka da se video s njezinim likom dijeli na svim društvenim mrežama i u medijima u Austriji, Rumunjskoj i Srbiji. Dotična se u tom trenutku nalazila u gradu Welsu. Vidno uplašena otišla je prijaviti se policiji u nadi da će se zabuna koja je nastala riješiti što prije.

‘Policija me poslala kući‘

- Odmah u nedjelju otišla sam u policiju u Welsu i zatražila pomoć, ali poslali su me kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. U utorak sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, moje dijete i moju majku, no samo su me poslali kući. U srijedu je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala što da radim. Obuzeo me strah da ću ostati bez posla - izjavila je žena za austrijski Kosmo.

Prilikom odlaska u policiju bila je, kaže, jako uznemirena. Samo je znala su njezin i život njezina djeteta ugroženi. Ne smije ni zamisliti što bi se dogodilo da ih je netko na ulici prepoznao.

- Ono kroz što prolazim je strašno. Nitko na svijetu ne može shvatiti kakva je ovo noćna mora. Mogla sam nevina stradati. Ja sam majka, suosjećam zbog djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće - rekla je zabrinuta žena.

Policija joj se na kraju ispričala

Navela je da ju je policija u srijedu posjetila kod kuće i da je tom prilikom potpisala protokol koji će biti dostavljen Srbiji.

- Policija je došla u moju kuću, sve sam im rekla i na kraju su se ispričali za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem u četvrtak kod njih potpisati protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da je pokušam zaboraviti - naglasila je Rumunjka za Kosmo, a prenosi Blic.

Podsjetimo, Danka Ilić nestala je 26. ožujka kod Banjskog Polja u Boru i od tad traje potraga za njom, a raspisana je i Interpolova tjeralica. Zbog njezinog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 17:24