TRAVA NIJE LIJEK

Ostojić: Nećemo legalizirati marihuanu pa ni u medicinske svrhe. Svaku drogu smatramo zlom!

Ministar zdravstva ističe kako marihuana neće biti legalna sve god ne postoji konkretna znanstvena potvrda kojom se dokazuje mogućnost liječenja pacijenata
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ministar zdravstva Rajko Ostojić izjavio je danas kako nova vlada sigurno neće legalizirati marihuanu pa čak niti u medicinske svrhe.

- Što se tiče marihuane, moj stav je potpuno jasan. Svaka droga je zlo. Samo neke od 194 države svijeta legalizirale su marihuanu u medicinske svrhe - pojasnio je Ostojić te dodao kako se oštro protivi tome.

Ostojić smatra kako niti jednu drogu ne treba legalizirati pa ni ako se radi o korištenju strogo i isključivo u medicinske svrhe . Ističe kako marihuana u Hrvatskoj neće biti legalizirana sve god ne bude postojala konkretna znanstvena potvrda kojom se dokazuje mogućnost liječenja pacijenata.

- Kad to dobije svoje znanstvene spoznaje, kad bude utemeljeno na kliničkim istraživanjima i u kliničkoj praksi se pokaže dobro u velikom dijelu zemalja, onda ćemo i mi o tome razmišljati - zaključio je Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:09