BIVŠI MINISTAR POLICIJE

Ostojić o slučaju Milijana Brkića: Ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke

 Tom Dubravec / CROPIX

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP) u utorak je Hini kratko poručio da „ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke”, nakon što je tjednik Nacional objavio da je 2011. tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić kriminalcima odao da su pod policijskom prismotrom u istrazi o elitnoj prostituciji.

Tjednik Nacional objavio je policijske dokumente koji, kako navode, nedvosmisleno pokazuje da je sadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, a tadašnji zamjenik ravnatelja policije, Brkić napravio teško kazneno djelo jer je otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu.

Hina je pokušala dobiti Brkićev komentar, no on na pozive nije odgovarao, kao ni Tomislav Karamarko koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova, a kojeg je, nakon izbora i pobjede Kukuriku koalicije predvođene SDP-om, naslijedio Ranko Ostojić.

Večernji list objavio je komentar izvora bliskog Brkiću da je "baš zanimljivo da Ranko Ostojić koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova ne bi te informacije iskoristio protiv Brkića da su one točne".

Upitan može li reći nešto o aferi zataškavanja podataka 2011. Ostojić je Hini kratko sms-om odgovorio: "Ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:32